Δρ Κωστρίκης:Στα κατεχόμενα διαφοροποιούν αριθμούς των τεστ (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την επιδημιολογική εικόνα στην χώρα μας, την απόφαση μετά από ένα μήνα να ετοιμάσει την επιδημιολογική έκθεση το λεγόμενο «υπουργείο υγείας» των κατεχομένων, την αύξηση κρουσμάτων στην Ελλάδα όπως και την ετοιμότητα του εμβολίου κατά του κορωνοιού σχολίασε μιλώντας στις «Τομές στα Γεγονότα» ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας, Δρ Λεόντιος Κωστρίκης.

Όσον

αφορά την έκθεση για την επιδημιολογική εικόνα στα κατεχόμενα, ο δρ Κωστρίκης είπε πως η ομάδα βρισκόταν σε αναμονή περισσότερο από ένα μήνα.

«Σήμερα είχε προγραμματιστεί μια συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών αλλά αναβλήθηκε λόγω του ότι δεν υπήρχε η έκθεση. Θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου. Χωρίς αυτή την έκθεση δεν θα μπορούμε να μιλήσουμε για επιδημιολογικά δεδομένα από την στιγμή που εμείς έχουμε δώσει δύο τέτοιες εκθέσεις. Στα κατεχόμενα συνεχώς διαφοροποιούν τους αριθμούς των διαγνωστικών εξετάσεων και υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να δούμε», είπε.

Δρ Κωστρίκης: Γιατί δεν υπάρχει κίνδυνος αναζωπύρωσης-Μαρτυρίες για τεστ Τ/κ

Επιπρόσθετα, ο δρ Κωστρίκης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να μας ανησυχήσει.

«Το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας με την Βρετανία, κατά την άποψη μου, δημιουργεί κινδύνους. Η Ελλάδα είναι στα πρόθυρα αναζωπύρωσης. Υπάρχει διασύνδεση της χώρας οδικώς με τις βαλκανικές χώρες. Θα πρέπει να ελεγχθεί η κατάσταση με περισσότερα τεστ», είπε.

Δρ Κωστρίκης: H Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα αναζωπύρωσης-Τι θα γίνει με γάμους

Τέλος, ο δρ Κωστρίκης είπε πως αναζωπυρώσεις που παρατηρούνται σε ΗΠΑ και Βραζιλία οφείλονται στο γεγονός ότι κάποιες περιοχές δεν προχώρησαν σε lockdown.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι ο ιός δεν έχει ολοκληρώσει την αρχική του πορεία. Θα πρέπει να βρεθεί το εμβόλιο το οποίο είναι σε καλό δρόμο. Ο πρωταθλητής είναι ένα αμερικάνικο εμβόλιο και πιστεύω πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο ίσως και νωρίτερα. Εάν η Κύπρος καταφέρει να περιορίσει τον ιό μέχρι τον Δεκέμβριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα», είπε.
 

Keywords
Αναζητήσεις
κωστρικης
Τυχαία Θέματα