Δρ Κολιού: «Ανησυχούν οι εικόνες σε καφετέριες και χώρους εστίασης» (vid)

Με παρέμβαση στις «Τομές στα Γεγονότα» το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Μαρία Κολιού, σχολίασε τα νέα επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και το άνοιγμα των παραλιών και των εκκλησιών, ενώ εξέφρασε την άποψη της για τις εικόνες που παρουσιάζονται σε χώρους εστίασης.


Αρχικά, ανέφερε ότι παρουσιάζουν αισιοδοξία τα δεδομένα μέχρι στιγμής, ενώ πρόσθεσε  ότι  συνεχίζονται οι εκτεταμένες δειγματοληψίες. «Ανησυχούν οι εικόνες σε καφετέριες και χώρους εστίασης και μπορεί να ανατραπεί η επιδημιολογική εικόνα»,

πρόσθεσε.


Τόνισε ότι «είναι μεγαλύτερη η ευθύνη μας και δεν πρέπει να πλησιάζουμε τους άλλους κάτω από τα δυο μέτρα, ή αν θα το κάνουμε να φοράμε μάσκα».


Για το άνοιγμα τον εκκλησιών αλλά και των οργανωμένων παραλιών επισήμανε ότι υπάρχουν κανονισμοί όπως η  αποστασιοποίηση, ενώ πρόσθεσε ότι δεν χρειάζονται αγκαλιές και χειραψίες. Τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει απόσταση σε κρεβατάκια και ομπρέλες, καθώς και καθαρισμός τους όταν θα τα παραλάβει καινούριος επισκέπτης, ενώ καλό θα ήταν ο καθένας να έχει την ατομική του πετσέτα.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των παιδιών που φοιτούν σε ειδικές μονάδες επισημαίνοντας ότι πρέπει «να προετοιμαζόμαστε και για αυτά τα παιδάκια ώστε να επιστρέψουν στα σχολεία». Τόνισε ότι κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί ο τρόπος για να μπορέσουν να επιστρέψουν, ενώ διευκρίνισε ότι οι λειτουργοί μπορούν να φορέσουν ειδικές στολές, έτσι ώστε είναι κοντά σε αυτά τα παιδιά.

Διαβάστε ακόμη: 

Υπ. Εργασίας: Καταβλήθηκε σε 131.000 δικαιούχους το Ειδικό Ανεργιακό Επίδομα

ΠΑΣΥΚΑΦ:Αυξητική η τάση των νέων περιστατικών καρκίνου στην Κύπρo

Keywords
Τυχαία Θέματα