Δρ Ε. Χριστάκη: Ακόμη είμαστε σε επιφυλακή-Καλή η επιδημιολογική εικόνα

Για τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα της πρώτης βδομάδας της άρσης των περιοριστικών μέτρων και τις συναθροίσεις των πολιτών, μίλησε στις «Τομές στα Γεγονότα» η Λοιμωξιολόγος, Ειρήνη Χριστάκη.

Όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα, η δρ Χριστάκη ανέφερε πως παραμένει καλή.

Ένας νέος θάνατος και 6 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο

«Υπήρξε μια μικρή αύξηση σήμερα από το ένα κρούσμα στα έξι αλλά να μην ξεχνάμε ότι και

τις προηγούμενες μέρες ο αριθμός κυμαινόταν εκεί. Βλέπουμε ότι παρά την χαλάρωση, τις πρώτες επτά ημέρες φαίνεται να διατηρείται η επιδημιολογική εικόνα και οι προϋποθέσεις που θέλουμε έτσι ώστε να θεωρούμε ότι βαίνουμε καλώς», είπε.

Πρόσθεσε πως χρειάζεται να δούμε την εξέλιξη αυτής της εικόνας την επόμενη βδομάδα. «Τώρα είμαστε κάπου στο όριο. Η επόμενη βδομάδα θα είναι κρίσιμη για να δούμε πώς εξελίσσεται η εικόνα».

Όσον αφορά την συγκέντρωση ατόμων, η δρ Χριστάκη ανέφερε ότι οι εξωτερικοί χώροι ευτυχώς δίνουν την δυνατότητα να υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση. «Επειδή ο κόσμος ήταν κλεισμένος τόσο καιρό, έχει σίγουρα την ανάγκη να βγει έξω και πρέπει να δεχτούμε αυτή την ψυχολογία, αλλά όχι να πάμε στο άλλο άκρο και να θεωρήσουμε ότι τελείωσε. Χρειάζεται να έχουμε προσοχή, να κρατάμε τις αποστάσεις, να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους και να αποφεύγουμε τις στενές επαφές με άλλους ανθρώπους».

Θετικοί σε κορωνοϊό ο πατέρας του και το παιδάκι που νοσηλεύεται με Καβασάκι

Πρόσθεσε πως μπορούμε να κάνουμε την βόλτα μας αλλά πάντα με σύνεση. «Θα πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι ακόμα είμαστε σε επιφυλακή και θα είμαστε σε επιφυλακή το επόμενο διάστημα».

Είπε, τέλος, πως δεν υπάρχει ο απόλυτος αριθμός κρουσμάτων για πισωγύρισμα, όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα.

Ανέβηκαν οι θερμοκρασίες, πήγαν στις παραλίες οι Κύπριοι(ΒΙΝΤΕΟ)

«Υπάρχει ένα σύνολο δεικτών, ένας από αυτούς είναι οι διαγνώσεις που γίνονται. Αυτό που θέλουμε είναι να μην ξεφύγουμε πολύ πάνω από το όριο των 5-10 κρουσμάτων ανά χίλια τεστ την ημέρα περίπου», εξήγησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα