Δραστήριος, τολμηρός, πατριώτης – Ένας μικρός απολογισμός για τον Αρχιεπίσκοπο

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ (1941-2022) ήταν Ιεράρχης που συχνά βρισκόταν στο προσκήνιο και στο φως της δημοσιότητας.

Προσωπικότητα έντονη, με διάθεση για δουλειά και έργα, που πολλές φορές, προκειμένου να τα υλοποιήσει και να τα υποστηρίξει, χρησιμοποιούσε τρόπους που «ξένιζαν». Η ιστορία θα κρίνει αν το πέρασμά του από τα ανώτατα δώματα της Ιεροσύνης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου είχε, τελικά, θετικό πρόσημο ή όχι.

Σίγουρα δεν ήταν ένας Ιεράρχης άτολμος. Γεγονός που στην εποχή μας, με τα έντονα αντικληρικά αντανακλαστικά αλλά και την πλατιά δυνατότητα για κριτικές εκδηλώσεις μέσω των social media, είχε ως αποτέλεσμα να τον «στήνουν στον τοίχο» συχνά-πυκνά.

Η ευθύτητα του λόγου του και η «αφιλτράριστη» αμεσότητά του, οι παρεμβάσεις του και οι σαφείς θέσεις του στα πολιτικά πράγματα του τόπου, η προσωπική του ανάμειξη με επιχειρηματικές δράσεις στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να διασφαλίσει και να επεκτείνει τα οικονομικά της Εκκλησίας, προκαλούσαν συχνά «δυσφορία» σε ένα μέρος της κοινωνίας.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα