ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ: Υποσχόμαστε ότι το αίμα των Αγωνιστών δε θα πάει χαμένο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανακοίνωση εξέδωσε η φοιτητική παράταξη ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955.

Οι φοιτητές μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι, «ως ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, θα συνεχίσουμε τον Ενωτικό αγώνα των παππούδων μας, μέχρι να υψωθεί η Ελληνική σημαία στον Απόστολο Ανδρέα. Δε λησμονούμε τις θυσίες των αγωνιστών μας, και υποσχόμαστε ότι το αίμα τους δεν θα πάει χαμένο».

Διαβάστε επίσης: 1η Απριλίου: Λαμπαδηφορία στην Αθήνα από φοιτητές του ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ (ΦΩΤΟ)

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

1η Απριλίου

1955.

Πριν από 68 χρόνια, ξημέρωσε η πιο λαμπρή μέρα της σύγχρονης Κυπριακής ιστορίας. Οι πρώτες πρωϊνές εκρήξεις σημαίνουν την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. για την απελευθέρωση του νησιού από την αυτοκρατορία του Στέμματος, και την Ένωση με την Ελλάδα. Με αρχηγό τον Διγενή, ο ανθός της τότε κυπριακής νεολαίας θα δώσει έναν άνισο ηρωϊκό αγώνα, αντάξιο των μύθων της πλούσιας αρχαίας κληρονομιάς μας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, εμείς πορευθήκαμε, κρατώντας ψηλά τις δάδες και τα εθνικά μας σύμβολα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αφού προηγήθηκε σχετική εκδήλωση στο οίκημά μας. Τα μεσάνυχτα, μετά από τον ύμνο της 1ης Απριλίου, στην καρδιά της Αθήνας ήχησε ο Εθνικός μας Ύμνος, από μια δράκα ρομαντικών και ανυπότακτων φοιτητών, που, σε πείσμα των καιρών, αρνούνται να ξεχάσουν.

Ως ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ, θα συνεχίσουμε τον Ενωτικό αγώνα των παππούδων μας, μέχρι να υψωθεί η Ελληνική σημαία στον Απόστολο Ανδρέα. Δεν λησμονούμε τις θυσίες των αγωνιστών μας, και υποσχόμαστε ότι το αίμα τους δε θα πάει χαμένο.

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Ενωτικούς!

ΖΗΤΩ Η 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ!

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΡΑΣΙΣ#45ΚΕΣ, Υποσχόμαστε, Αγωνιστών, ΒΙΝΤΕΟ,drasis#45kes, yposchomaste, agoniston, vinteo