Δράσεις Κοινοβουλίου για τους «ΛΟΑΔΜ»

Την ανάγκη βελτίωσης ισότητας φύλων και την κήρυξη της Ε.Ε. σε «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΔΜΙ», προωθεί με συνεχείς δράσεις η αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο, στην Κύπρο, το Κοινοβούλιο προτίθεται να κηρύξει την Ε.Ε. Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΔΜΙ.

Σε συζήτηση την ερχόμενη Τετάρτη 10/3/21 και ψηφοφορία την Πέμπτη 11/3/21, οι ευρωβουλευτές αναμένεται να ζητήσουν η

ΕΕ να είναι «Ελεύθερη Ζώνη για ΛΟΑΔΜΙ», ως απάντηση στις «περιοχές χωρίς ΛΟΑΔΜ» στην Πολωνία.

Άμεση ανάγκη η προστασία των ΛΟΑΔΜ

Λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, διεμφυλικοί ή μεσοφυλικοί, στηρίζονται μέσω σημαντικών προσπαθειών που καταβάλλει η Ε.Ε και για χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Οικογένειας, καθώς πολλές χώρες στον υπόλοιπο κόσμο δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματά τους, ποινικοποιούν την ομοφυλοφιλία και τιμωρούν ακόμη και εκείνους που προωθούν τα θέματα των ΛΟΑΔΜ.

Εξάλλου τον περασμένο Ιανουάριο οι ευρωβουλευτές εξέτασαν τον αντίκτυπο της νόσου COVID-19 στις γυναίκες και υπό το πρίσμα αυτό, προτείνουν μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων τους και την ισότητα των φύλων.

Σε έκθεση που εγκρίθηκε με 485 ψήφους υπέρ, 86 κατά και 108 αποχές οι ευρωβουλευτές τόνισαν την ανάγκη να δοθεί απάντηση σε όλες τις πτυχές της κρίσης COVID-19 λαμβάνοντας υπόψη τη διάσταση του φύλου, προκειμένου να ενισχυθεί η ισότητα και να προστατευθούν τα δικαιώματα των γυναικών κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά από αυτήν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δράσεις Κοινοβουλίου, ΛΟΑΔΜ,draseis koinovouliou, loadm