Δρ.Αρμεύτης:«Υπάρχει ανασφάλεια στους φοιτητές-Πώς θα αντικρίσουμε τον γονιό»

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Πρωτοσέλιδο» μίλησε ο Πνευμονολόγος δρ. Χάρης Αρμεύτης με αφορμή την τοποθέτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον επαναπατρισμό των φοιτητών.


«Υπάρχουν ηγέτες που σκέφτηκαν με οικονομικά κριτήρια και έβαλαν την ανθρώπινη ζωή σε δεύτερη μοίρα και ο τρόπος που σκέφτηκαν αποδείχθηκε λάθος γιατί θα υπάρξει στο τέλος τεράστια οικονομική επιβάρυνση. Αυτή η πανδημία, δείχνει ότι οι πλούσιες χώρες το χειρίστηκαν λάθος ενώ οι φτωχοί ευρωπαίοι, που έχουν ως προτεραιότητα την ανθρώπινη

ζωή, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος όχι. Στις άλλες χώρες φαίνεται να αποφάσισαν ότι κάποιοι θα πεθάνουν και αυτό προκύπτει επειδή δεν πήραν μέτρα», εξήγησε.

Διαβάστε:«Unlock» και Κύπρος: Αποφάσεις μετά το τέλος Απριλίου - Ο ΥΠΕΞ στο ΣΙΓΜΑ

Πρόσθεσε πως «αυτό που κάνουν είναι εγκληματικό γιατί είναι αδύνατον να παρέχουν βοήθεια και υπάρχει ανασφάλεια».

Όσον αφορά τον επαναπατρισμό των φοιτητών και την αιχμηρή τοποθέτησή του ο δρ. Αρμεύτης είπε πως «η τοποθέτηση προέκυψε από το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχω έρθει σε επαφή με γονείς φοιτητών που ζουν σ΄αυτές τις χώρες και βίωσα σαν γιατρός αυτή την ανασφάλεια. Το να βρίσκεται ένα παιδί 19-20ετών σ΄ένα σπίτι, σε μια ξένη χώρα και για 10 με 12 μέρες, να παρουσιάζει δυσκολία στην αναπνοή και πυρετό και η μόνη οδηγία που του δίνεται να είναι να παραμείνει στο σπίτι και να πάρει παρακεταμόλη για να πέσει ο πυρετός, είναι ιατρικώς απαράδεκτο. Πρέπει να κατανοήσουμε την αγωνία και τον κίνδυνο. Πώς θα σταθούμε σαν κοινωνία απέναντι στον οποιοδήποτε γονιό όταν ένας 20χρονος φοιτητής μας κινδυνεύει σε ένα νοσοκομείο σε οποιοσδήποτε από αυτές τις χώρες;».

Διαβάστε:Καρούσος: Θα επαναπατρίζονται 2.000 άτομα κάθε δύο εβδομάδες κατά μέσο όρο

«Στόχος μου δεν είναι να έρθουν όλοι οι  φοιτητές Κύπρο, αλλά εκεί που υπάρχει ανασφάλεια», είπε τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα