Δρ. Πάνος: Το μικρό δεύτερο κύμα και τα εμβόλια (ΒΙΝΤΕΟ)

Στις «Τομές στα Γεγονότα» φιλοξενήθηκε ο καθηγητής λοιμοξιολογίας και παθολογίας δρ. Γιώργος Πάνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού αλλά και στη δημιουργία του εμβολίου.

Αρχικά ο δρ. Πάνος ανέφερε ότι τη δεδομένη στιγμή υπάρχει ένα μικρό δεύτερο κύμα και αυτό φαίνεται από το γράφημα και τους αριθμούς, προσθέτοντας ότι είναι μικρής έντασης αλλά «αρχίζουμε να το βάζουμε υπό έλεγχο».

Τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, δίνοντας σημασία στην κάθε περιοχή ξεχωριστά αλλά και στα σημεία εισόδου της Κυπριακής

Δημοκρατίας.

«Με το τρόπο που εργαζόμαστε και ανιχνεύομε τις αλυσίδες, να ιχνηλατούνται ταχέος», ενώ πρόσθεσε ότι μπορούν να εφαρμοστούν τεχνικές που υπάρχουν.
Στη συνέχεια ο δρ. Πάνος πρότεινε να ελέγχονται ομάδες πληθυσμού που εργάζονται σε σχολεία και επιχειρήσεις αλλά και οι επιστρέφοντες από το εξωτερικό.

«Ομάδες ατόμων να εξετάζονται μαζί και αν βρεθεί κάποιος θετικός τότε εξετάζονται όλοι ξεχωριστά. Θα μας σώσει σε λεφτά και θα μας δώσει καλύτερη στρατηγική», διευκρίνισε.

Τέλος σχολίασε και τη δημιουργία των εμβολίων, τονίζοντας ότι προχώρησε ταχέος η όλη διαδικασία. Επεσήμανε ότι υπάρχουν αρκετά εμβόλια και εταιρίες στον δυτικό κόσμος που προχώρησαν στη δημιουργία του εμβολίου.

Διευκρίνισε ότι στο Ευρωπαϊκό σύστημα όλα τα φάρμακα και εμβόλια πρέπει να περάσουν από συγκεκριμένη διαδικασία στους οργανισμούς φαρμάκων, κάτι το οποίο πρέπει να κάνει και το ρωσικό εμβόλιο καταθέτοντας τα χαρτιά του.

Δείτε το βίντεο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάνος, ΒΙΝΤΕΟ,panos, vinteo