Δρ. Πάνος για αποφάσεις επιδημ.ομάδας:«Εγώ λέω τις απόψεις μου και ας κριθούν»

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο δρ. Γιώργος Πάνος, ο οποίος μίλησε για την επιδημιολογική κατάσταση της Κύπρου, ενώ μίλησε και για τις προτάσεις του, που δεν λαμβάνονται υπόψη από την υπόλοιπη επιδημιολογική ομάδα.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι καλό να γίνονται πολλά τεστ. «Τα πράγματα έχουν ξεφύγει κάπως και ένα ποσοστό του πληθυσμού είναι θετικό».

Πρόσθεσε ότι όσοι είναι θετικοί πρέπει να περιορίζονται έτσι ώστε να πέσει ο δείκτης μεταδοτικότητας.

Πρότεινε

να τηρούνται όλα τα μέτρα με καλό εξαερισμό σε οικίες και χώρους εστίασης. Συμπλήρωσε ότι θα ήταν καλό να εξεταστεί όλη η κοινωνία, καθώς όπως είπε είναι το ίδιο με το lockdown.

Ως μακροπρόθεσμα μέτρα εξήγησε ότι πρέπει να ελέγχονται ανά εβδομάδα με rapid τεστ όσοι εργάζονται ή νοσηλεύονται σε Νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές, αλλά και στις δουλείες υψηλού ρίσκου όπως κρατικές υπηρεσίες, φαρμακεία, σχολεία, ξενοδοχεία και τράπεζες.

Στη συνέχεια ο δρ. Πάνος αναφέρθηκε στα όσα πρότεινε μέχρι τωρα, χωρίς όμως να εφαρμοστούν από την επιδημιολογική ομάδα και το Υπουργείο Υγείας. «Εγώ κάνω τις προτάσεις μου και αυτές θα αξιολογηθούν ιστορικά». Συμπλήρωσε ότι ως κλινικός γιατρός έχει ασχοληθεί με το AIDS πολλά χρόνια, δίνοντας του μεγάλη εμπειρία.

«Υπάρχουν και άλλοι λοιμωξιολόγοι οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί, χωρίς να έχουν την ίδια εμπειρία και τριβή. Εγώ έχω ως αντικείμενο τις κλινικές ιογενείς λοιμώξεις». 

Επεσήμανε ότι σε μια ομάδα λαμβάνονται αποφάσεις κατά πλειοψηφία και έτσι παίρνονται οι αποφάσεις. «Εγώ λέω τις απόψεις μου και ας κριθούν ελεύθερα».
Παράλληλα, είπε ότι ακούστηκαν πολλά όπως ότι θα ήταν καλό να ασχολούνται όσοι είναι μέσα στα εργαστήρια και διερωτήθηκε αν ασχολούνται με τα τις ιογενείς λοιμώξεις. «Να καταθέσουμε τις απόψεις μας και θα κριθούν ιστορικά».

Όσον αφορά τους οίκους ευγηρίας, ανέφερε ότι πρέπει να κάνουν rapid τεστ και όσοι τους επισκέπτονται, αλλά και να τηρούνται τα μέτρα. «Σε κάθε περίπτωση θα υπάρχουν διαρροές τις οποίες πρέπει να μειώσουμε στο μέγιστο βαθμό».

Διευκρίνισε ότι όσοι θα εμβολιαστούν πρέπει πρώτα να εξεταστούν και μόνο αν είναι αρνητικοί θα τους χορηγηθεί το εμβόλιο. «Θέλουμε να οδηγηθούμε στον εμβολιασμό με καλή υγειονομική κατάσταση στη κοινωνία».

Τέλος ανέφερε ότι για να υπάρξει τοίχος προστασίας κατά του κορωνοϊού θα πρέπει να εμβολιαστεί ποσοστό 66% μέχρι 88% του πληθυσμού.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

Δρ. Καλακούτα: Τέλη Δεκεμβρίου τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στην Κύπρο

Πανδημία, η λέξη της χρονιάς, με 115.806% αύξηση στις αναζητήσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα