Δρ Πανά: Τα μέτρα που θα τεθούν στη συνάντηση επιδημιολόγων-Υπουργού

Τηλεργασία και περιορισμός επαφών είναι μερικά από τα ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι κατά την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και τον Υπουργό Υγείας μετά την μεγάλη χθεσινή καταγραφή κρουσμάτων, σύμφωνα με την δρ Ζωή-Δωροθέα Πανά.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτη σύσκεψη Υπ.Υγείας και Επιδημιολόγων - Στο τραπέζι κι άλλα μέτρα

Συγκεκριμένα μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η δρ.Πανά είπε πως, κατά την αυριανή συνάντηση θα γίνει μια ενδελεχής ανάλυση της κατάστασης και θα συζητήσουν τους κινδύνους και τα οφέλη της οποιαδήποτε απόφασης.

«Γνωρίζουμε

ότι ένα μέτρο που μπορεί να αποδώσει είναι  η τηλεργασία. Είδαμε χώρες που  εφαρμόζουν το μέτρο. Επίσης, ένα άλλο μέτρο θα μπορούσε να είναι ο περιορισμός των επαφών μας. Αυτό μπορεί να ερμηνευτεί σε μείωση των συναθροίσεων. Παράλληλα, θα προσπαθήσουμε να δούμε τους χώρους αυξημένου κινδύνου», εξήγησε.

Όσον αφορά τα αυξημένα περιστατικά η δρ Πανά είπε πως «αυτό που θα πρέπει να βλέπουμε είναι το ποσοστό θετικότητας και όχι τον αριθμό των κρουσμάτων. Είχαμε ένα μεγάλο αριθμό θετικών περιστατικών σε πάνω από 120 χιλιάδες ελέγχους. Θα πρέπει να δούμε επίσης τι ακριβώς συμβαίνει με τους σοβαρά νοσούντες και τα νοσοκομεία μας».

«Είναι πολλοί οι λόγοι που οδήγησαν στην επιδείνωση της κατάστασης στην Κύπρο. Είναι ο χειμώνας και ο συγχρωτισμός που παρατηρείται, η περίοδος των εορτών που οδηγεί σε πιο χαλαρή συμπεριφορά και η αυξητική τάση της όμικρον», είπε.

Διαβάστε επίσης:

«Πάνω από 3χιλ τα κρούσματα στην Κύπρο τις επόμενες μέρες»

Επεκτείνεται η διάθεση δωρεάν self τεστ – Ποιους αφορά

Keywords
Τυχαία Θέματα