Δρ. Πανά: Γίνονται συζητήσεις για έγκαιρη κάθοδο του SputnikV (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας Δρ. Ζωή-Δωροθέα Πανά, η οποία μίλησε για τη συνάντηση της επιδημιολογικής ομάδας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τα εμβόλια SputnikV και AstraZeneca, ενώ τέλος αναφέρθηκε και για στο ενδεχόμενο επαναλειτουργίας άλλων δραστηριοτήτων. 

Διαβάστε επίσης: ΠτΔ: Παραγγέλθηκαν εμβόλια για 2 εκατ. πληθυσμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρχικά αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε η επιδημιολογική ομάδα με το Πρόεδρο της Δημοκρατίας,

προσθέτοντας ότι έκαναν μια ανασκόπηση της πανδημίας. «Η Κύπρος διαχειρίστηκε με αξιοπρέπεια την πανδημία και αυτό που μας ανέφερε ο Προέδρος είναι ότι έχουμε τους χαμηλότερους δείκτες θνητότητας».

Συμπλήρωσε ότι είναι απαραίτητο να τηρηθούν τα συμβόλαια από τις φαρμακευτικές εταιρείες, ενώ οι πολίτες θα πρέπει να στηρίξουν τον εμβολιασμό.
Στη συνέχεια μίλησε για το εμβόλιο SputnikV, διευκρινίζοντας ότι η Κύπρος ακολουθεί τους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς. «Αυτό που γνωρίζουμε για το SputnikV είναι ότι βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης από τον ΕΜΑ, ενώ υπάρχουν και συζητήσεις για την έγκαιρη κάθοδο του στην Κύπρο». Σημείωσε ότι στην Κύπρο πέτυχε το εμβολιαστικό πρόγραμμα επειδή ακολούθησε τις οδηγίες των ανεξάρτητων επιστημονικών οργανισμών.

Παράλληλα, μίλησε και για τις ενδεχόμενες χαλαρώσεις ενόψει του Πάσχα, επισημαίνοντας ότι η Κύπρος θα συνεχίσει την πορεία της αν δεν προκύψει οποιοδήποτε σενάριο εκτροχιασμού. «Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για χρονοδιαγράμματα όταν η επιδημιολογική μας εικόνα είναι ευμετάβλητη και ρευστή. Το καλύτερο είναι να πηγαίνουμε βήμα βήμα με συνεχόμενες αξιολογήσεις».

Όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, διευκρίνισε ότι αξιολογείται από ανεξάρτητο επιστημονικό οργανισμό και υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει συσχέτιση με συγκεκριμένη υποομάδα. Η Δρ. Πανά πρόσθεσε ότι υπάρχει απόλυτη τεκμηρίωσή από τα εκατομμύρια των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί και που επιβεβαιώνουν τη σημασία του εμβολιασμού απέναντι στη Covid19.

Τέλος μίλησε για την πίεση που ασκούν διάφοροι φορείς με στόχο την επαναδραστηριοποίηση τους. «Αν κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις μπορεί να μας γυρίζει μπούμερανγκ στους καλοκαιρινούς μήνες όπου θα θέλουμε να επενδύσουμε στον τουρισμό».

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη:

Επικίνδυνες μάσκες κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή αγορά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα