Δρ Λοΐζου: «Η χθεσινή εικόνα σε χώρους εστίασης δεν ήταν η ιδανική»

Την δυσαρέσκειά του εξέφρασε κατά την καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοιό στην Κύπρο, ο Δρ Μάριος Λοΐζου, σχετικά με τις χθεσινές εικόνες με κόσμο σε χώρους εστίασης.

Συγκεκριμένα, ο Δρ Λοΐζου είπε πως «χθες η πατρίδα μας πέρασε στην 2η φάση άρσης μέτρων. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή να μην αφήσουμε τον ενθουσιασμό να μας παρασύρει. Η ανάγκη διατήρησης των απαραίτητων αποστάσεων και της αποφυγής του συνωστισμού είναι καθοριστική. Η εικόνα

που παρουσιάστηκε χθες, ειδικά σε χώρους εστίασης δεν ήταν η ιδανική».

Πρόσθεσε πως «είναι απόλυτη ευθύνη των υπεύθυνων αυτών των χώρων να φροντίσουν για την εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν τα μέτρα υγιεινής και προστασίας. Είναι όμως και απόλυτη ευθύνη του κάθε ενός από εμάς να φροντίζει να προστατεύει τον εαυτό του και τους γύρω του. Δεν έχει καμία σημασία να τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών αλλά τα άτομα να κινούνται μεταξύ των τραπεζιών και να μιλούν χωρίς μάσκα ο ένας με τον άλλο. Αυτός είναι και ο λόγος που το προσωπικό αυτών των χώρων επιβάλλεται να κάνουν χρήση μάσκας, ακριβώς διότι κινούνται μεταξύ του κόσμου. Ένα άτομο φορέας σε τέτοιους χώρους είναι αρκετό, αν δεν τηρούνται οι κανόνες, να αρχίσει μια αλυσίδα μετάδοσης».

«Ας αναλογιστούμε λοιπόν όσα πετύχαμε. Είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι προσπάθειές μας. Κρατάμε τις αποστάσεις, φοράμε σωστά την μάσκα εκεί που χρειάζεται, είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση. Μένουμε ασφαλείς, μένουμε υγιείς», είπε, τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δρ Λοΐζου,dr loΐzou