Δρ Κολιού: Όσο δεν υπάρχουν βαριά περιστατικά δεν δικαιολογούνται βαριά μέτρα

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει επιφέρει ανησυχία για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο η δρ Μαρία Κολιού ανέφερε ότι στην αυριανή συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας θα γίνει μια καλή ενημέρωση για το που ακριβώς και σε τι φάση βρίσκεται η πανδημία.

«Δεν είναι μόνο να ακούς νούμερα αλλά και πόσο βαριά είναι τα περιστατικά που νοσηλεύονται. Όταν έχεις πολλά περιστατικά στην κοινότητα θα έχεις κάποια που θα είναι βαριά. Πάντα υπάρχουν οι άνθρωποι που είναι ευάλωτοι», ανέφερε η δρ Κολιού.

Για την χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

είπε, «Υπήρχε ανάγκη να μπει η μάσκα και ο κυριότερος λόγος ήταν οι ηλικιωμένοι που κυκλοφορούσαν σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκες».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο ετήσιου εμβολιασμού κατά της covid-19 εξήγησε πως θα το παίρνουν οι ανοσοκατεσταλμένοι εκτός και αν υπάρχουν μέχρι τότε σοβαρές παραλλαγές και τότε θα είναι για όλο τον πληθυσμό.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αύξησης των σημείων δειγματοληψίας για δωρεάν rapid τεστ ανέφερε ότι αυτό θα βοηθούσε στο να ελέγχεται πιο εύκολα ο κόσμος.

Κλείνοντας και μιλώντας για την επιβολή μέτρων είπε, «Όσο δεν υπάρχουν βαριά περιστατικά δεν δικαιολογούνται βαριά μέτρα διότι σίγουρα το κάθε τι έχει τις συνέπειες του. Το κριτήριο είναι πάντα τα βαριά περιστατικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα