Δρ Κολιού: Με rapid τεστ θα ελεγχόταν η κατάσταση στα δημοτικά (BINTEO)

Τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία, προκαλούν έντονη ανησυχία με τον Υπουργό Υγείας  χθες να δίνει σαφείς οδηγίες για προσεκτική διερεύνηση των κρουσμάτων που εντοπίζονται σε σχολικές μονάδες. 

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι η δρ Μαρία Κολιού αναφέρθηκε στις αλυσίδες μετάδοσης, στο λόγο αύξησης των κρουσμάτων αλλά και για το πώς αναμένει να εξελιχθεί η πανδημία.

Αρχικά η δρ Κολιού για τα κρούσματα στα σχολεία ανέφερε

ότι θα μπορούσαν στις τρεις μεγάλες τάξεις του δημοτικού σχολείου να γίνονται συστηματικά  ρινικά rapid τεστ ούτως ώστε οι αλυσίδες μετάδοσης να εντοπίζονται από την αρχή και να μην χρειάζονται να κλείνουν σχολεία.

«Από την στιγμή που στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο δεν μπορούμε να έχουμε εμβόλιο, δεν έχουμε μάσκα και τα μέτρα λίγο πολύ είναι χαλαρά, θα μπορούσαμε με τη χρήση rapid τεστ να έχουμε μια άμεση δράση της κατάστασης, ανέφερε η δρ Κολιού».

Μετέπειτα μιλώντας για τα υφιστάμενα μέτρα ανέφερε ότι είναι αρκετά αυστηρά, απλά χρειάζεται να επιτηρούνται.

Ερωτηθείσα πότε προβλέπει να τελειώσει η πανδημία είπε,«Αν μείνουμε σε αυτή την μετάλλαξη μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι θα την ελέγξουμε. Το ζητούμενο είναι να μην εμφανιστεί νέα μετάλλαξη που να έχει χειρότερα χαρακτηριστικά. Αν παρουσιαστεί νέα μετάλλαξη θα είναι από χώρες φτωχές που δεν έχουν ψηλή εμβολιαστική κάλυψη».

Keywords
Τυχαία Θέματα