Δρ. Καραγιάννης: Αναγκαίοι οι εμβολιασμοί στους επαγγελματίες υγείας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι εμβολιασμοί στους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας είναι αναγκαίοι για πολλούς λόγους και όχι μόνο για την COVID19, ανέφερε ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», με αφορμή τον εντοπισμό τριών νοσηλευτών του Μακάρειου Νοσοκομείου που ήταν θετικοί στον ιό και το μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών υγείας που αρνήθηκε να εμβολιαστεί. 

Ωστόσο, είπε, δεν μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να εμβολιαστούν. 

Με την πάροδο του χρόνου και όσο συνεχίζουν να αποδεικνύονται

ασφαλή τα εμβόλια, ίσως θα πρέπει να επαναξιολογήσουν το ζήτημα, πρόσθεσε. 

Όσον αφορά τη σύσκεψη των Επιδημιολόγων, ανέφερε ότι έγινε μια αξιολόγηση της εικόνας η οποία είναι ακόμη ρευστή με σκαμπανεβάσματα.

Τόνισε ότι χωρίς να δούμε τα αποτελέσματα από τα καρναβάλια, την Καθαρά Δευτέρα και το άνοιγμα των χώρων εστίασης, δεν μπορούμε να έχουμε σαφή εικόνα. 

Σχετικά με την απόφαση να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια, ο κ. Καργιάννης ανέφερε πως εισήγηση των Επιδημιολόγων ήταν ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν, ωστόσο, το Υπουργικό αποφάσισε να παραμείνουν τα διατάγματα ως έχουν μέχρι τις 31 Μαρτίου. 

Αναφορικά με τις ενεχόμενες νέες χαλαρώσεις, ο κ. Καραγιάννης είπε πως πρέπει να μελετηθούν τα δεδομένα για να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τη λήψη των όποιων αποφάσεων. 

Διαβάστε επίσης 

ΥΠΥΓ: Δεν είχαν εμβολιαστεί οι ηλικιωμένοι που απεβίωσαν τις τελευταίες μέρες

Στα ύψη τα κρούσματα σε Δημοτικά–Πρόβλημα η μη χρήση μάσκας, λέει το ΥΠΥΓ

Keywords
Τυχαία Θέματα