Δρ. Ηλία: Αναμένονται περισσότερες εισαγωγές παιδιών λόγω αύξησης κρουσμάτων

Σταθεροποίηση παρατηρείται στις εισαγωγές παιδιών με λοιμώξεις του αναπνευστικού στο Μακάρειο νοσοκομείο κάτι που ενδεχομένως να οφείλεται στη χρήση προστατευτικής μάσκας και από τα παιδιά μικρότερης ηλικίας, σύμφωνα με το Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, δρ Αβραάμ Ηλία ενώ παράλληλα ανάμενεται ο αριθμός εισαγωγών να αυξηθεί λόγω του αριθμού κρουσμάτων τις τελευταίας ημέρες.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο δρ Ηλία είπε πως ενώ πριν από 2-3 βδομάδες

το νοσοκομείο είχε φτάσει στο 100% της πληρότητάς του τώρα κυμαίνεται στο 70%.

Διαβάστε επίσης: Δρ Αρμεύτης: Όταν πας να ξεγελάσεις τα μέτρα, έρχονται αυστηρότερα για όλους

«Αυτό ενδεχομένως να οφείλεται στη χρήση μάσκας στα παιδιά του Δημοτικού γιατί φαίνεται πως οι παθογώνες ιώσεις μεταφέρονται στα μικρά παιδιά από τα μεγαλύτερα αδέλφια της οικογένειας που πάνε σχολείο», εξήγησε.

Πρόσθεσε πως, πριν από ένα μήνα τα περιστατικά covid-19 στο Μακάρειο ήταν περισσότερα ενώ σήμερα παρέμειναν για νοσηλεία μόνο δύο παιδιά.

Σύμφωνα με τον δρ. Αβραάμ Ηλία, αναμένεται πως λόγω της αύξησης κρουσμάτων στην κοινότητα θα υπάρξουν περισσότερες εισαγωγές.

«Το καλύτερο μέτρο είναι η πρόληψη και το πιο αποτελεσματικό μέτρο είναι ο εμβολιασμός των παιδιών αλλά και η χρήση προστατευτικής μάσκας», είπε τέλος ο δρ.Ηλία.

Διαβάστε επίσης:

CDC: Εκτός καραντίνας οι θετικοί που έχουν εμβολιαστεί με ενισχυτική δόση

Rapid τεστ: Τα σημεία δωρεάν δειγματοληψίας για σήμερα (ΠΙΝΑΚΑΣ)
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ηλία, Αναμένονται,ilia, anamenontai