Δρ. Διέτης: Η αναστολή των δοκιμών AstraZeneca και τα επόμενα βήματα

«Είναι φαινόμενο ιατρικά αποδεκτό να παρουσιάζονται προβλήματα κατά τη διάρκεια δοκιμών εμβολίου», δήλωσε ο Επίκουρος Καθηγητής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Νικόλας Διέτης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» σχετικά με τις δοκιμές του AstraZeneca.

«Είναι αποτέλεσμα της αποτελεσματικής διαδικασίας της μελέτης και αυτό δείχνει ότι υπάρχουν πρωτόκολλα και αυστηρές διαδικασίες που ακολουθούνται. Αυτό

που αντευχόμαστε είναι να μην υπάρχει σημαντική παρενέργεια. Πρέπει να είμαστε υπομονετικοί», εξήγησε.

Διαβάστε:Καραγιάννης: Αρκετά τα μέτρα στα οδοφράγματα–Το βλέμμα στις πέντε ομάδες (vid)

Παράλληλα ο δρ Διέτης ανέφερε πως, «η μπάλα βρίσκεται πλέον στους ειδικούς. Υπάρχει μια Ανεξάρτητη Επιτροπή που θα δει τα δεδομένα και το ιστορικό. Ο έλεγχος που θα γίνει, θα αφορά τα στοιχεία και θα καταλήξει στο εάν η παρενέργεια  αυτή οφείλεται στο εμβόλιο.Το πόρισμα την Επιτροπής θα πάει στην Κυβέρνηση και εκεί θα αποφανθεί εάν θα συνεχιστεί η μελέτη η όχι».

«Εάν σταματήσει η δοκιμή του εμβολίου, υπάρχουν και άλλα εμβόλια τα οποία προχωρούν σε δοκιμές. Οι εταιρείες προχωρούν σε μελέτες, παρουσιάζουν τα δεδομένα και θα ελέγθουν από Επιτροπές οι οποίες θα δώσουν το «πράσινο φως». Είναι η λεγόμενη φάση 4 όπως γίνεται και με τα φάρμακα», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα