Δρ Αρμεύτης: Τα rapid τεστ ο καλύτερος τρόπος να ελέγξουμε τα Δημοτικά

Προβληματισμό προκαλούν τα κρούσματα που εντοπίζονται στα σχολεία, αφού καθημερινά ανακοινώνονται νέα περιστατικά.

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε ο δρ Χάρης Αρμεύτης ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα που ισχύουν στα σχολεία και στον εμβολιασμό κατά της covid-19.

Αρχικά μιλώντας  για τα μέτρα που ισχύουν στα δημοτικά αλλά και για τα κρούσματα που εντοπίζονται

εντός των σχολείων είπε τα εξής:

«Από την στιγμή που δεν μπορούν να εμβολιαστούν, αφού η σύσταση είναι από 12 ετών και άνω, τα rapid τεστ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ελέγχουμε κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα για να μην βρεθούμε προ εκπλήξεως και να αναγκαστούν σχολεία να κλείσουν.

Δεν θα μας ξινίσει αν ακούσουμε ότι υπάρχουν κάποια κρούσματα στα σχολεία, όσο πιο καλά προετοιμαστούμε και τηρήσουμε τα μέτρα θα μειώσουμε τον κίνδυνο».

Επιπλέον αναφερόμενος σε διάφορες ανυπόστατες πληροφορίες που ακούγονται για τον εμβολιασμό είπε:

«Καθημερινά ακούμε πολλά πράγματα που επιστημονικά δεν στέκουν, για παράδειγμα ότι κάποιος έχει μια πάθηση και του είπε ο γιατρός να μην εμβολιαστεί. Δεν υπάρχει αντένδειξη από οποιαδήποτε πάθηση εκτός από κάποιες εξαιρετικά σπάνιες που συνδέονταν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αν μιλήσουμε για το mRNA εμβόλια δεν υπάρχουν παθήσεις που να εμποδίζουν τον εμβολιασμό.  Για παράδειγμα ακούμε ότι κάποιος δεν εμβολιάστηκε επειδή έχει περάσει θρόμβωση, αυτό είναι λάθος. Ακριβώς το αντίθετο πρέπει να συμβαίνει γιατί μια από τις συχνότερες επιπλοκές που εμφανίζει ο κορωνοιός είναι η θρόμβωση, άρα ο εμβολιασμός μας προστατεύει και από αυτή τη σοβαρό επιπλοκή».

Keywords
Τυχαία Θέματα