Δρ. Αρμεύτης για ΜΕΘ: «Η ισορροπία κρατιέται από την απώλεια ζωών»

Το πρόβλημα της πανδημίας λύνεται αν μειώσουμε τις νοσηλείες στις Μονάδες Εντατικής και στις Μονάδες αυξημένης φροντίδας γιατί εκεί είναι το πρόβλημα, ανέφερε ο Δρ. Χάρης Αρμεύτης

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», πρόσθεσε πως αυτό το πρόβλημα λύνεται όταν πάνω από το 82% ενός πληθυσμού έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα. 

Για το εάν η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη, είπε «είναι διαχειρίσιμη όταν οι εντατικές είναι γεμάτες και δεν προλαβαίνει το προσωπικό να μπορέσει

να τηρήσει τους κανόνες υγιεινής μέσα στις ΜΕΘ και έχουμε γεμίσει ανθεκτικά μικρόβια;». 

«Μην φτάσουμε στο σημείο να θεωρήσουμε μια κατάσταση διαχειρίσιμη όταν η καταγραφή θανάτων, να είναι η λύση για να βρίσκουμε κρεβάτια. Αν το μετρήσετε, στην πράξη, θα δείτε ότι αυτή η ισορροπία κρατιέται αυτή τη στιγμή στις μονάδες από τις απώλειες ζωών και αυτό είναι τραγικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εάν θέλουμε είπε, να τελειώνουμε με την  πανδημία πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί. 

«Μας έχει γίνει συνήθεια τα 2-3 τεστ την εβδομάδα, κάποιοι θέλουν να συντηρήσουν αυτό το μέτρο, ας αποφασίσουμε ως κοινωνία πως θέλουμε να πορευτούμε. Εγώ με αυτά τα δεδομένα δεν βλέπω την αρχή του τέλους», σημείωσε. 

Όσον αφορά τα σχολεία, ο κ. Αρμεύτης ανέφερε πως είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και αντιλαμβανόμαστε τις επιπτώσεις του να κλείσουν. Θεωρώ, είπε, πως γίνεται μια προσπάθεια που μπορεί να μην έχει τέλεια αποτελέσματα καθώς σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα, ωστόσο, τόνισε πως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στα σχολεία.

Το πρόβλημα είναι οι νοσηλείες, αν καταφέρουμε να μειώσουμε αυτό το ποσοστό θα είναι ένα μεγάλο βήμα επαναφοράς στην κανονικότητα, τόνισε. 

Διαβάστε επίσης 

Ενώπιον Υπουργικού η εισήγηση για το Test to Stay στα σχολεία

Keywords
Τυχαία Θέματα