Δρ Αμαλία Χατζηγιάννη: «Ο εχθρός δεν χαρίζεται σε κανέναν»

Τον όγδοο μήνα ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό συμπληρώνει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο από τις 11 του περασμένου Μαρτίου ανέλαβε αυτόν τον ρόλο. Έκτοτε, το προσωπικό του Νοσοκομείου κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρώτο κύμα της πανδημίας, ενώ από την περασμένη εβδομάδα έχει μπει σε τροχιά το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για διαχείριση και του δεύτερου κύματος, το οποίο δείχνει σαφώς περισσότερο απειλητικό.

Από την περασμένη Πέμπτη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για πλήρη εκκένωση του νοσηλευτηρίου, ώστε ογδόντα οκτώ κλίνες να είναι στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας και

του ΟΚΥπΥ για νοσηλεία των ασθενών με κορωνοϊό. Μάλιστα, ο αριθμός των νοσηλευομένων στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ξεπέρασε και τους πενήντα, υπερβαίνοντας, έτσι, κάθε ρεκόρ του αριθμού των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς, από τις 11 Μαρτίου μέχρι σήμερα.

Πώς περιγράφει την αδιάκοπη μάχη με την πανδημία η Επιστημονική Διευθύντρια του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Δρ Αμαλία Χατζηγιάννη.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα