Δόξα: Όταν ανέβασε στροφές...

Βαθμολογική ανάσα πήρε η Δόξα μετά τη χθεσινή νίκη σε βάρος της Ένωσης. Η προσφυγική ομάδα ανέβηκε στην 7η θέση με εννιά βαθμούς και πλέον δικαιούται να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Στο χθεσινό παιγνίδι, η Δόξα παρουσιάστηκε διπρόσωπη. Στο πρώτο ημίχρονο το συγκρότημα του Λούκα Χατζηλούκα δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και κινδύνεψε σοβαρά σε δυο περιπτώσεις να βρεθεί πίσω στο σκορ.

Στην επανάληψη, ανέβασε στροφές και ήταν –έστω και ελαφρώς- καλύτερη της Ένωσης. Σκόραρε δυο τέρματα, ενώ θα μπορούσε να πετύχει ακόμα δυο με τους Λόπες

και Γουίλσον. Το γκολ του αντιπάλου άγχωσε κάπως τους ανθρώπους της Δόξας, οι οποίοι, όμως, είδαν την ομάδα τους να μην απειλείται στα τελευταία λεπτά και να παίρνει μια σημαντική νίκη.

Από το χθεσινό παιγνίδι ξεχώρισαν τέσσερις ποδοσφαιριστές που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο τρίποντο. Θα μιλούσαμε και για τον Νέγκρι, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι και θα κρατούσε για πρώτη φορά φέτος ανέπαφη την εστία του, αλλά «προδόθηκε» από την κακή αμυντική συμπεριφορά των συμπαικτών του στη συγκεκριμένη φάση.

Ο συνήθης ύποπτος
Ο Ρικάρντο Φερνάντες μπορεί να προκαλεί μουρμούρα με τις εμφανίσεις του σε κάποια παιγνίδια, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι απαραίτητος για την ομάδα. Ο άνθρωπος καταφέρνει πάντοτε να βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και να υπενθυμίζει ποιος είναι. Ο 38χρονος -σε λίγους μήνες-, αλλά αγέραστος Ρίκκι πραγματοποίησε την καλύτερη του φετινή εμφάνιση. Έτρεχε, μάρκαρε, μοίραζε και ανέβασε την ομάδα εκεί που έπρεπε. Το κερασάκι στην τούρτα το τοποθέτησε στο 80ο λεπτό, με γκολ – ποίημα. Με ποιο τρόπο; Με το γνωστό, απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο ανερχόμενος
Δίπλα από τον Φερνάντες μπορείς να μάθεις αρκετά ποδοσφαιρικά κόλπα αλλά και να αποκομίσεις εμπειρίες. Ο Ντάνι Λόπες είναι από τους καταλληλότερους που μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Ο 24χρονος μέσος, συνδύασε τη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της ομάδας του με μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και γκολ. Ο Ισπανός στο 49ο λεπτό έδειξε το δρόμο προς το τρίποντο και εξιλεώθηκε από την πολύ καλή ευκαιρία που έχασε τρία λεπτά προηγουμένως.

Είναι ανερχόμενος ποδοσφαιριστής και χρήζει ιδιαίτερης διαχείρισης.

Και αυτοί…
Αρκετά καλοί παρουσιάστηκαν οι Παουλίνιο και Δημητρίου. Ο Βραζιλιάνος και ο Κύπριος πρόσθεσαν ακόμα μια καλή παρουσία με τη φανέλα της Δόξας και έβαλαν το λιθαράκι τους στην επιτυχία. Μπορεί να μην σκόραραν (άλλωστε δεν είναι δουλειά τους), αλλά έτρεξαν πάρα πολύ και έβαλαν δύσκολα στους αντιπάλους τους. Ο πρώτος από τη δεξιά πλευρά και ο άλλος από την αριστερή.

Keywords
Τυχαία Θέματα