Δουλεύοντας από το σπίτι: Συμβουλές για καλύτερη απόδοση

Μπορεί με την παγκόσμια εξάπλωση του κορωνοϊού όλο και περισσότερος κόσμος να χρειάζεται πλέον να δουλεύει απ' το σπίτι, ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι για τους οποίους αυτό ήταν πάντα η καθημερινότητά τους. 

Δες παρακάτω κάποιες συμβουλές απο επαγγελματίες, οι οποίοι δουλεύουν απο το σπίτι!

-Το προνόμιο του να δουλεύεις απ' το σπίτι είναι το ότι μπορείς να επιλέγεις ποιες ώρες της μέρας θα δουλέψεις και με ποιο κομμάτι της δουλειάς σου θα ασχοληθείς.   Παίρνοντας ως δεδομένα τα παραπάνω, ο καθένας γίνεται το αφεντικό του εαυτού του. Κι όταν λέμε «αφεντικό», όσον αφορά

το κομμάτι της δουλειάς, πρέπει να εννοούμε το πιο αυστηρό αφεντικό που έχουμε φανταστεί. Αξιολογούμε μόνοι μας τη δουλειά μας και θέτουμε ως πήχη εκείνη ανθρώπων που θαυμάζουμε, μια και δεν έχουμε συναδέλφους δίπλα μας για να μας δίνουν τέτοιου είδους κινητήρια δύναμη.

-Για να είναι κανείς αποδοτικός όταν εργάζεται από το σπίτι, πρέπει να έχει πειθαρχημένη ρουτίνα που να ακολουθεί καθημερινά και να οριοθετεί τον χρόνο του.   Είναι πολύ σημαντικό να μη δουλεύεις με υπερβολικά άνετα ρούχα (βλέπε νυχτικό, πιτζάμες, φόρμα) γιατί δεν μπαίνεις ποτέ στην ψυχολογία της δουλειάς και απλά τελικά κουτσο-δουλεύεις όλη μέρα.   Όσον αφορά τα χρονικά όρια, βοηθάνε κάποια applications που κρατάνε χρόνο, αλλά αν σε αγχώνει αυτό μπορείς απλά να χωρίζεις τη μέρα σου σε 25λεπτα με 5 λεπτα διάλειμμα σε κάθε ενδιάμεσο, μια και είναι αποδεδειγμένο ότι η αποδοτική συγκέντρωση του ανθρώπου κρατάει 25 λεπτα ανά συνεδρία. 

-Όταν δουλεύεις απ' το σπίτι, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου πρόγραμμα, ενώ δεν χαλάς χρήματα και έχεις περισσότερο χρόνο που κερδίζεις από το γεγονός πως δεν χρειάζεται να μετακινηθείς. Επιπλέον, μπορείς να δουλεύεις το βράδυ αν αυτό σε βολεύει καλύτερα. Χρειάζεται να θέσεις συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως και να κανονίσεις συχνές κλήσεις με την υπόλοιπη ομάδα σου ή τους πελάτες, για να βρίσκεστε πάντα στην ίδια σελίδα. 

-Η μουσική βοηθά στη συγκέντρωση, οπότε θα ήταν καλό να την εντάξεις!

Πηγή: lifo.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δουλεύοντας, Συμβουλές,doulevontas, symvoules