Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια από το Πανεπιστήμιο Frederick

Για εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης που διδάσκουν εικαστικές τέχνες.

«Καινοτόμες παιδαγωγικές πρακτικές στην Εικαστική Παιδεία: αειφόρος κοινωνία εν καιρώ πανδημίας»

Το Πανεπιστήμιο Frederick προσφέρει νέα σειρά δωρεάν σεμιναρίων με τίτλο «Καινοτόμες παιδαγωγικές πρακτικές στην εικαστική παιδεία: αειφόρος κοινωνία εν καιρώ πανδημίας», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Visual art education

in new times: Connecting Art with REal life issues (CARE)», του οποίου είναι συντονιστής. Το πρόγραμμα CARE στοχεύει στην ανάπτυξη και την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στόχο έχουν να ενισχύσουν τους/τις  εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη διδασκαλία των εικαστικών τεχνών στο πλαίσιο της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς δημοτικής εκπαίδευσης που διδάσκουν το μάθημα των εικαστικών τεχνών, προκειμένου να συνδέουν το μάθημα των εικαστικών τεχνών με καταστάσεις της πραγματικής ζωής, να είναι σε θέση να ενδυναμώνουν μαθητές/μαθήτριες για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων που πηγάζουν από τη σύγχρονη κοινωνία και να καλλιεργούν δεξιότητες κριτικής, δημιουργικής σκέψης και δράσης.

Η σειρά των σεμιναρίων πραγματεύεται θέματα όπως: η μάθηση μέσω των τεχνών για την επίτευξη παγκόσμιων στόχων αειφορίας για τον πολιτισμό, την κοινωνία και το περιβάλλον, αειφορία και η τέχνη του σήμερα, Κύπριοι/ Κύπριες δημιουργοί του σήμερα, σύγχρονες μέθοδοι ανταπόκρισης σε έργα τέχνης και η αξιοποίηση των έργων στη σχολική τάξη, αξιοποίηση επισκέψεων σε εκθέσεις, ανάπτυξη εικαστικών ενοτήτων γύρω από σημαντικές αξίες, κλπ. Οι συμμετέχοντες / συμμετέχουσες, μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συζητήσεις εξ αποστάσεως, να αναπτύξουν εικαστικό ημερολόγιο, να αναπτύξουν και μοιραστούν εκπαιδευτικό υλικό και να εφαρμόσουν στην πράξη εκπαιδευτικό υλικό.

Η σειρά σεμιναρίων αποτελείται από 9 δίωρες διαδικτυακές συναντήσεις και θα προσφερθεί κατά τη χρονική περίοδο τέλος Νοεμβρίου 2020 – αρχές Φεβρουαρίου 2021. Θα πραγματοποιηθεί με εξ αποστάσεως συναντήσεις μέσω της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Frederick. Οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Πέμπτη, από τις 16:30 μέχρι και τις 18:30.

Σημειώνεται ότι η συνολική διάρκεια των δραστηριοτήτων της σειράς των σεμιναρίων υπολογίζεται στις 40 ώρες και με την επιτυχή συμπλήρωσή της οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες λαμβάνουν σχετική βεβαίωση.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ. Καταληκτική ημερομηνία: Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τη Δρ. Βικτωρία Παύλου (22394350, [email protected]) ή με τη Δρ. Χρυσάνθη Κάτζη (22 394 350, [email protected]).   

Keywords
Τυχαία Θέματα