Δολοφονία Καραϊβάζ: Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δράστες

Το τμήμα ανθρωποκτονιών  της Ελλάδας έχει υλικό από κάμερες ασφαλείας από σπίτια της περιοχής που κατέγραψαν τις κινήσεις των δύο δραστών πριν την σοκαριστική δολοφονία του γνωστού δημοσιογράφου. Ειδικοί επεξεργάζονται το υλικό  ώστε να φτιάξουν τον σωματότυπο των συγκεκριμένων ατόμων, ώστε να έχουν στα χέρια τους παραπάνω στοιχεία.

Δεν αποκλείεται τα συγκεκριμένα άτομα να έχουν απασχολήσει τις αρχές ξανά στο παρελθόν για παρόμοιες επιθέσεις, δηλαδή για συμβόλαια θανάτου.

Σύμφωνα με ελλαδικά μέσα

ενημέρωσης, υπάρχει βίντεο που έχει καταγράψει καρέ – καρέ τους δύο δράστες να βρίσκονται πάνω στην μηχανή, περίπου 300 μέτρα από το σημείο της εκτέλεσης του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται ότι κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Το εν λόγω βίντεο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου σπιτιού.  Πλέον, αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα. Δηλαδή, εάν υπήρχαν άτομα που ενημέρωναν τους εκτελεστές για τις κινήσεις του Γιώργου Καραϊβάζ, ή εάν οι εκτελεστές είχαν παγιδεύσει το αυτοκίνητό του με συσκευή GPS.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά οι δύο εκτελεστές φαίνεται ότι είχαν σχεδιάσει λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελούσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ καθώς παρακολουθούσαν το καθημερινό του πρόγραμμα.
Αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση γνωρίζουν το δρομολόγιο διαφυγής τους μετά την δολοφονία. Όλα δείχνουν ότι αυτή έγινε μέσω της οδού Γρανικού και από την οδό Παπανδρέου κατευθύνθηκαν προς το Άνω Καλαμάκι. Από κει πέρα είναι σε εξέλιξη οι έρευνες των αρχών για την υπόλοιπη, καθώς και εάν εγκατέλειψαν κάπου το μηχανάκι και άλλαξαν όχημα, με το οποίο μετέβησαν και στον τελικό προορισμό τους.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Καραϊβάζ: Τον σκότωσαν με 10 σφαίρες -Τι έδειξε η νεκροτομή

Με 10 σφαίρες εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο

Συνολικά, δέκα σφαίρες βρέθηκαν στο σώμα του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, ο οποίος δολοφονήθηκε την Παρασκευή έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.
Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα νεκροτομής, ο δημοσιογράφος φέρει δύο τραύματα κεφάλι, ένα στον λαιμό, έξι στον θώρακα και ένα αμυντικό τραύμα στην παλάμη που προέρχεται από την αυθόρμητη προσπάθειά του να προστατευτεί.

Γιώργος Καραϊβάζ: Στις υποθέσεις που ερευνούσε ψάχνουν τους εκτελεστές

Στις υποθέσεις με τις οποίες είχε ασχοληθεί, ερευνούσε και είχε εμπλακεί ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, τα τελευταία χρόνια, αναζητούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής τούς «εντολείς» και τους «ενοικιαζόμενους», πιθανόν αλλοδαπούς, εκτελεστές του «συμβολαίου θανάτου» που είχε υπογραφεί σε βάρος του.

Οι δράστες τουλάχιστον δύο. Επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σκούτερ. Ο οδηγός φορούσε κράνος ή σκούφο. Ο συνεπιβάτης μόνο χειρουργική μάσκα. Και οι δύο φορούσαν ρούχα στρατιωτικής παραλλαγής. Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε αρχικά εν κινήσει και στη συνέχεια κατέβηκε και πυροβόλησε εναντίον του από κοντινή απόσταση τουλάχιστον 13 φορές, με πιστόλι των 9 mm, που φέρεται να είχε σιγαστήρα. Οι 10 βολίδες έπληξαν το δημοσιογράφο, με τον δράστη να δίνει και χαριστική βολή!

Την υπόθεση της δολοφονίας παρακολουθούν διακριτικά και στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις που άπτονται του δικού τους αντικειμένου, με τις έρευνες αρχικά να έχουν ποινική κατεύθυνση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εξέλιξη των ερευνών έχουν οι μαρτυρίες δύο υπαλλήλων του δήμου που προέβαιναν σε εργασίες στο μικρό πάρκο, δίπλα στο οποίο εξελίχθηκε η δολοφονία, κι οι οποίοι είδαν τους δράστες, το δίκυκλο που επέβαιναν και την κατεύθυνση που πήραν κατά την διαφυγή τους.

Επίσης, οι αστυνομικοί έχουν πάρει το τηλέφωνο του δημοσιογράφου, το οποίο ερευνάται για να διαπιστωθεί αν είχε κάποιες συνομιλίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ύποπτες, ενώ έχουν ζητήσει και άρση απορρήτου για να διαπιστώσουν αν υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές στην περιοχή πριν και μετά το έγκλημα που να σχετίζονται με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε από το κανάλι Star όπου εργαζόταν, την ώρα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση και εκτιμάται ότι οι δράστες τον παρακολουθούσαν, γι’ αυτό οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες που μπορεί να έχουν καταγράψει τους δολοφόνους, ή τυχόν συνεργούς τους.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον οποίο κάλεσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου να τον ενημερώσει για την υπόθεση, αμέσως μετά την συνάντηση τόνισε ότι «με ρητή εντολή του Πρωθυπουργού οι έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ θα επισπευσθούν στο μέγιστο» και ότι «Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με την μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην δικαιοσύνη».

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Καραϊβάζ: Tα 2 σενάρια για το συμβόλαιο θανάτου και η χαριστική βολή

Keywords
Τυχαία Θέματα