Δώδεκα νέοι λειτουργοί ανέλαβαν καθήκοντα στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) τελετή υποδοχής των νεοπροσληφθέντων υπαλλήλων που θα στελεχώσουν το ΓΤΠ.

Προσκεκλημένος στην τελετή υποδοχής ήταν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργου Παπαναστασίου, ο οποίος στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι οι νέοι Λειτουργοί αναλαμβάνουν μια δύσκολη αποστολή, ιδιαίτερα σήμερα, με τις πολλαπλές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες, που δημιουργούν η ταχύτητα της πληροφόρησης και η αυξανόμενη σημασία των κοινωνικών δικτύων. Ευχόμενος στους νέους Λειτουργούς καλή επιτυχία

στα καθήκοντα που θα κληθούν να αναλάβουν, ο Υπουργός αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό του ενεργειακού τομέα, στον οπο ίο προχωρά η Κυβέρνηση, δεδομένων τόσο της ενεργειακής κρίσης όσο και των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050. «Η Κυβέρνηση εργάζεται για τη χάραξη και υλοποίηση μιας μακροχρόνιας, ολοκληρωμένης και αειφόρου ενεργειακής στρατηγικής που θα μας επιτρέψει να επισπεύσουμε την πράσινη μετάβαση της Κύπρου, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά στην πορεία τόσο την αυξανόμενη απειλή της κλιματικής αλλαγής όσο και τη συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση», τόνισε ο κ. Παπαναστασίου.

Καλωσορίζοντας τα νέα μέλη του προσωπικού, η Διευθύντρια του ΓΤΠ κ. Αλίκη Στυλιανού τόνισε τη σημασία του έργου που επιτελεί το Γραφείο για την προβολή του έργου της Κυβέρνησης με αντικειμενικότητα και αφοσίωση. Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι προσβλέπει σε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τους νέους Λειτουργούς, η οποία θα συμβάλει στην ήδη εξαιρετική εργασία που προσφέρουν οι συνάδελφοί τους, οι οποίοι είναι έτοιμοι μαζί με τη διεύθυνση να σταθούν δίπλα τους, να τους στηρίξουν, να τους εκπαιδεύσουν και να τους εντάξουν στην ομάδ α του ΓΤΠ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Στυλιανού στη νέα Ομάδα Στήριξης και Ειδήσεων του ΓΤΠ, η οποία θα λειτουργεί με σύστημα βάρδιας έτσι ώστε το ΓΤΠ να μπορεί να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στην κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών του κράτους.

Σε σύντομη ενημέρωση αναφορικά με την αποστολή και το έργο του ΓΤΠ, προέβη η Ανώτερη Λειτουργός κ. Ελέγκω Φραγκουλίδου, η οποία επεξήγησε την αποστολή του ΓΤΠ και τις αρμοδιότητες του που είναι η επίσημη πληροφόρηση – ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που αφορούν τον τόπο μας, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό, καθώς και η προβολή του εκάστοτε κυβερνητικού έργου, των δραστηριοτήτων και τοποθετήσεων της Κυβέρνησης.

Αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα εργαλεία της τεχνολογίας της πληροφόρησης, το ΓΤΠ έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια και δημιουργεί τις δικές του εκστρατείες ενημέρωσης του κοινού, παραγωγές – διαφωτιστικές και άλλες – και υψηλών προδιαγραφών εκδόσεις, πρόσθεσε. Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ομάδα οπτικοακουστικών παραγωγών του Γραφείου, καθώς και στη σημασία των υπηρεσιών που παρέχουν οι συνάδελφοι που υπηρετούν σε πρεσβείες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό αλλά και οι συνάδελφοι που βρίσκονται τοποθετημένοι σε Υπουργεία , Υφυπουργεία και Επιτρόπους για την καθημερινή κάλυψη των επικοινωνιακών αναγκών της Κυβέρνησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα