Δ.Λ/σιας: Δεσμεύει με €500.000 τον Αρχιεπίσκοπο για αποκατάσταση διατηρητέων

Με πνεύμα συναίνεσης παρά τις μικρές διαφωνίες, το Δημοτικό Συμβούλιο δέσμευσε την Αρχιεπισκοπή με εγγυητική μισού εκατομμυρίου, επιβάλλοντας την έναρξη των προεργασίων για την ανοικοδόμηση από μεθαύριο Δευτέρα. 

 Με 19 ψήφους υπέρ και 7 ενάντια, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε κατά πλειοψηφία την άμεση διόρθωση των ζημιών, χωρίς όμως την άρση των εργασιών για τον Ναό. 

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε:

  -- Η αποδοχή της πρότασης της Αρχιεπισκοπής για ξεκίνημα των προεργασιών με σχεδιασμούς και μελέτες, από την ερχόμενη Δευτέρα.

-- Οι εργασίες να γίνονται ταυτόχρονα, με προϋπόθεση

να μην τελειώσει ο Ναός νωρίτερα από τα κτήρια. 

-- Καταβολή εγγυητικής μισού εκατομμυρίου από την Αρχιεπισκοπή, στη βάση πρότασης του Αβέρωφ Νεοφύτου.

--  Να γίνει πρόταση στην Αθηνά Αριστοτέλους, πρώην Διευθύντριας του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για εποπτεία της συμφωνίας.

--  Να συντρέχει των διαδικασιών απόδοσης ευθυνών, η δυνατότητα επιβολής επιπλέον διοικητικού προστίμου σε περίπτωση καθυστέρησης.

  Αξίζει να σημειωθεί πως η Αρχιεπισκοπή πρότεινε να επωμιστεί τα έξοδα και ν΄αναλάβει τις εργασίες ανέγερσης ο Δήμος. Τέθηκαν όμως διαδικαστικά προσκόμματα.

 Παράλληλα, ανοιχτό έμεινε το ενδεχόμενο για άρση της πολεοδομικής άδειας, στην περίπτωση μη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων που ανέλαβε η Αρχιεπισκοπή. 

Οι διαφωνίες διατυπώθηκαν από τις δημοτικές ομάδες του ΑΚΕΛ και των Οικολόγων, ζητώντας περαιτέρω νομικές δικλείδες ασφαλείας, καθώς και αυξημένο ποσό εγγυητικής που θα αντιπροσωπεύει καλύτερα τη δαπάνη.

 Παρόλα αυτά, επισημάνθηκε πως ο κοινός στόχος τέθηκε και επιβεβαιώθηκε από όλους.  

Διαβάστε επίσης: Κατεδαφίστηκαν διατηρητέα ιδιοκτησίας της Αρχιεπισκοπής-«Σοβαρό περιστατικό»

Keywords
Τυχαία Θέματα