Δ.Λακατάμιας: Καμιά απόφαση για μετατροπή της «Highgate» σε δομή μεταναστών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δήμαρχος Λακατάμιας, Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα, σε σχέση με τις αναφορές για πιθανή χρήση του εγκαταλελειμμένου κτηρίου της πρώην σχολής «Highgate» από το κράτος για δημιουργία δομής φιλοξενίας ανηλίκων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αναφορικά με το θέμα που συζητείται έντονα τις τελευταίες μέρες και αφορά πιθανή χρήση του εγκαταλελειμμένου κτηρίου της πρώην σχολής «Highgate» από το κράτος για δημιουργία δομής φιλοξενίας ανηλίκων, επιθυμώ να ενημερώσω υπεύθυνα τους Δημότες Λακατάμιας και το ευρύτερο κοινό, για τα ακόλουθα:

Από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκα για

την πιθανή χρήση του «Highgate» για δημιουργία δομής φιλοξενίας ανηλίκων, επικοινώνησα με την αρμόδια Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, με τον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία μου.  Υπέδειξα δε, τόσο προφορικά όσο και με γραπτές επιστολές, ότι πρέπει να προηγηθεί δημόσια διαβούλευση και να κατατεθούν απόψεις από τον Δήμο Λακατάμιας και τους οργανωμένους φορείς και ότι θα πρέπει να υπάρξει ενδελεχής έρευνα για την καταλληλόλητα του κτιρίου. Οι τοποθετήσεις όλων ήταν ότι, στην παρούσα φάση δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Σήμερα έχω αποταθεί γραπτώς στον Υπουργό Εσωτερικών, κύριο Κωνσταντίνο Ιωάννου, για τον άμεσο προγραμματισμό συνάντησης ώστε να ενημερωθούμε, από τον καθ' ύλην αρμόδιο εκ μέρους της Κυβέρνησης,  για τις προθέσεις τους σε σχέση με τη χρήση του συγκεκριμένου κτηρίου. Είμαι βέβαιη πως ο κύριος Ιωάννου θα ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα μου.

Θα συνεχίσω να παρακολουθώ στενά το θέμα σε συνεννόηση με το Δημοτικό Συμβούλιο και όλους τους αρμόδιους φορείς και θέλω να διαβεβαιώσω ότι ο χειρισμός του πολύ σοβαρού αυτού ζητήματος γίνεται με την δέουσα σοβαρότητα και διαφάνεια.

Διαβάστε επίσης: Στο σημείο της τραγωδίας οι γονείς του 29χρονου Σέρβου- Τοποθέτησαν λουλούδια

Keywords
Τυχαία Θέματα