Δ.Κοντομηνάς: Το ξέπλυμα, η ποινική δίωξη κι η φοροδιαφυγή

Αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης επιχειρηματικής αφρόκρεμας της Ελλάδος, για τους οποίους υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες έναντι στην ελληνική δικαιοσύνη, οι οποίες επηρεάζουν εργαζομένους, οικογένειες αυτών και κατ επέκταση, το ελληνικό δημόσιο.

Την περασμένη εβδομάδα το φως της δημοσιότητας είδε, ποινική δίωξη η οποία ασκήθηκε εναντίον του Δ.Κοντομηνά και αφορά «Τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων

από παράνομη δραστηριότητα. Οι αρμόδιες αρχές εντόπισαν διαφορά 48 εκ. ευρώ, για τα έτη 2006-2008».

Ο ίδιος, λίγα 24ωρα μετά εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει προσπάθεια στοχοποίησής του.

Αναλυτικά η απάντησή του:

«Η ποινική μου δίωξη, τη δεδομένη στιγμή, ξεκάθαρα εντάσσεται στην προσπάθεια στοχοποίησής μου», υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο κ. Κοντομηνάς, εκτιμώντας ότι «αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την πρωτόγνωρη κατάλυση της πολυφωνίας και της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ».

Παράλληλα, κάνει λόγο για βάναυση προσβολή και καταπάτηση του τεκμηρίου της αθωότητάς του, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα περί διώξεώς του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο κ. Κοντομηνάς προσθέτει ότι, στο πλαίσιο του ελέγχου, «εξ αφορμής και μόνο της κατάφωρα κατασκευασμένης σύνδεσης του ονόματός μου με τη λίστα Lagarde (ενόσω έχει αποδειχθεί ότι ουδέποτε διατηρούσα λογαριασμούς στην HSBC Γενεύης), το ΚΕΦΟΜΕΠ υπό την ηγεσία του απομακρυνθέντος κ. Μασίνα, εξέτασε ως μη δικαιολογημένες καθ’ όλα νόμιμες και φορολογημένες συναλλαγές εταιρειών μου ύψους περί τα 100 εκ. ευρώ. Σε συνέχεια ο έλεγχος ακύρωσε σε ποσοστό 70% το αρχικό ποσό».

Συμπληρώνει ότι ήδη έχει προσφύγει ενώπιον των αρμοδίων διοικητικών δικαστηρίων, για να επανεξετάσουν το σύνολο των εξηγήσεων και παραστατικών «που αποδεικνύει την πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια των φορολογημένων ήδη συναλλαγών μου».

Who is Who

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ίδρυσεΗ DEMCO Επενδυτική και Εμπορική Α.Ε. ιδρύθηκε το 1969 από τον Δημήτρη Κοντομηνά. Το 1974, ο Δ. Κοντομηνάς ίδρυσε την κορυφαία στο χώρο ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, INTERAMERICAN.

Το 2001, η ευρωπαϊκή πολυεθνική Eureko B.V. εξαγόρασε την INTERAMERICAN μέσω συμφωνίας ανταλλαγής μετοχών. Έτσι, ο Δ. Κοντομηνάς απέκτησε ένα σημαντικό μερίδιο της Eureko και παρέμεινε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της INTERAMERICAN μέχρι το 2006, όπου και αποχώρησε από το μετοχικό κεφάλαιο της Eureko.

Πέρα από την Interamerican έχει ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων:

- Τράπεζα Interbank (στο μεταξύ εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Eurobank)

- Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic)

- Ευρωκλινική Αθηνών

- Τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς)

- Στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJ

- Εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm

- Το 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Άρης

- Το 100% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV και του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98.9 (το 66% κατείχε μέχρι τον Ιανουάριο 2012 ο γερμανικός όμιλος RTL)

- Τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece.

Keywords
Τυχαία Θέματα