ΔΗΣΥ: Τα μέτρα των εκπαιδευτικών πλήττουν όσα λεν

Γραπτή ανακοίνωση εξέδωσε ο ΔΗΣΥ αναφορικά με τα μέτρα που έλαβαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις σε σχέση με την κρίση στην Παιδεία.

Συγκεκριμένα στην γραπτή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, αναφέρει: "Mε τα μέτρα πλήττονται όλα όσα λεν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πως θέλουν να προστατέψουν: Το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές, τους χιλιάδες των φιλότιμων εκπαιδευτικών και ολόκληρη την κοινωνία

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός επαναλαμβάνει και σήμερα πως προτεραιότητά μας είναι το καλύτερο για τις χιλιάδες των μαθητών μας. Είναι αναφαίρετο

δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να απεργήσει και αυτό είναι σεβαστό. Με τα μέτρα όμως που ανακοινώθηκαν από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ποιον θέλουν να θυματοποιήσουν και ποιον να ταλαιπωρήσουν; Η μη διανομή των βιβλίων στους μαθητές όχι μόνο δεν ενισχύει τις 120 χιλιάδες των μαθητών μας, αλλά σέρνει στην διελκυστίνδα και το δημόσιο σχολείο, που λένε πως θέλουν να προστατέψουν, αλλά και τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Η απόφαση των εκπαιδευτικών οργανώσεων να ζητήσουν πιστοποίηση ως προς την ασφάλεια των κτηρίων και την υγεία των μαθητών και των εργαζομένων είναι πολύ σωστή. Το ερώτημα είναι γιατί δεν είχαν την ίδια ευαισθησία και τα προηγούμενα χρόνια; Μήπως τα σχολεία μας ξαφνικά έγιναν επικίνδυνα ή μήπως τόσα χρόνια η ευαισθησία αυτή δεν ήταν προτεραιότητα για τους οργανωμένους εκπαιδευτικούς;

Ως προς τη σημερινή καταγγελία των συνδικαλιστών στην αστυνομία, αυτή είναι απαράδεκτη. Αν όντως τους ενδιέφερε η ουσία της καταγγελίας, αυτή δεν έπρεπε να γίνει μόνο κατά του υπουργού της Παιδείας, του κ. Χαμπιαούρη, αλλά κατά ολόκληρης της Κυβέρνησης. Οι αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου δεν είναι αποφάσεις ενός υπουργού, αλλά έντεκα υπουργών και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκτός και αν τελικά ισχύει, αυτό που εμείς δεν συμμεριζόμαστε, πως το ζήτημα είναι προσωπικό.

Με τους τόνους στα ύψη, με καταγγελίες και με μέτρα πλήττονται όλα όσα λεν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις πως θέλουν να προστατέψουν: Το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές, τους χιλιάδες των φιλότιμων εκπαιδευτικών και ολόκληρη την κοινωνία. Χωρίς διάλογο δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα. Καλούμε και σήμερα τις εκπαιδευτικές οργανώσεις να προσέλθουν σε ένα δημιουργικό διάλογο, αποδεχόμενοι την τελευταία πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα αφορά πέραν των τεσσάρων μέτρων το σύνολο των ζητημάτων της παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος".

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα (3/9) μέλη της ΠΟΕΔ, σε Λεμεσό και Λευκωσία, μετέβησαν σε αστυνομικούς σταθμούς, προκειμένου να κάνουν καταγγελία σε βάρος του Υπουργού Παιδείας και της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για τον συνδικαλιστικό χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα