ΔΗΣΥ: Τα επεισόδια αναδεικνύουν την αδυναμία των αρχών να επιβάλουν τον νόμο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός μετά από έκτακτη πρωινή σύσκεψη της ηγεσίας, την οποία συγκάλεσε η Πρόεδρος της Παράταξης, Αννίτα Δημητρίου, «λόγω της άκρως ανησυχητικής κατάστασης, η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Τα νέα βίαια επεισόδια στη Λεμεσό και οι εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν, εκθέτουν γι' άλλη μια φορά την Κύπρο και αναδεικνύουν την αδυναμία των αρχών του κράτους να επιβάλουν τον νόμο και

την τάξη και να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.

Δεν αρκεί να λέμε ότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτο, η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι είναι σε θέση να το διαφυλάξει. Είναι αδιανόητο να επιτρέπεται σε ακραία φασιστικά στοιχεία και ομάδες κουκουλοφόρων, να τρομοκρατούν μια ολόκληρη πόλη, να επιτίθενται σε δημοσιογράφους και να θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Υπάρχουν ευθύνες και θα πρέπει να αναζητηθούν και να αναληφθούν σε όλα τα επίπεδα. Σοβαρότατες ευθύνες έχουν επίσης όλοι όσοι με δημόσιες δηλώσεις και πράξεις τους εκτρέφουν την ξενοφοβία, τον ρατσισμό και τη χρήση βίας έναντι αθώων πολιτών και την καταστροφή περιουσιών. Οι ακραίες αυτές συμπεριφορές δεν προέκυψαν τυχαία αλλά δυστυχώς υποθάλπονται και καλλιεργούνται εδώ και καιρό και βρίσκουν πολιτική έκφραση ακόμη και εντός της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας τα όσα αποτρόπαια συμβαίνουν. Οι υποκινητές και οι υπαίτιοι των επεισοδίων θα πρέπει άμεσα να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, προτού θρηνήσουμε θύματα.  Δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθεί η χώρα μας στο χάος: ουδείς μπορεί να λαμβάνει τον νόμο στα χέρια του.

Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν νέα επεισόδια και να θρηνήσουμε ακόμα και ζωές απευθύνουμε έκκληση προς πάσα κατεύθυνση για αυτοσυγκράτηση, σύνεση και νηφαλιότητα. Επιπρόσθετα καλούμε τις αρμόδιες αρχές του κράτους να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για αναστολή οποιονδήποτε άλλων εκδηλώσεων σε αυτό το τεταμένο κλίμα.

Διαβάστε επίσης: 

ΠτΔ: Ντροπιαστικές εικόνες, αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν τις ζημιές

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στη Λ/σο- Συνελήφθη ο διοργανωτής

Χαμός στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Λεμεσό- 13 συλλήψεις, 5 τραυματίες (vids)

Συγκλονίζει γυναίκα που της διέλυσαν το κατάστημα στη Λεμεσό: «Έχω 4 παιδιά»

Κρατούμενος με βραχιολάκι ανάμεσα στους συλληφθέντες των επεισοδίων στη Λεμεσό

Keywords
Τυχαία Θέματα