ΔΗΣΥ: Μεγάλο ντέρμπι για Αντιπροεδρίες – Οι άξονες Αβέρωφ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το εκλογικό συνέδριο του ΔΗΣΥ, το οποίο είναι ορισμένο για το ερχόμενο Σάββατο, 28 Απριλίου.

Ως γνωστόν, τις τρεις θέσεις των Αντιπροέδρων διεκδικούν οι Γιώργος Γεωργίου (νυν Αντιπρόεδρος και βουλευτής Αμμοχώστου), Στέλλα Κυριακίδου (νυν Αντιπρόεδρος και βουλευτής Λευκωσίας), Ευθύμιος Δίπλαρος (Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος) και Νίκος Νουρής (βουλευτής Λευκωσίας).

Η μάχη, σύμφωνα με κομματικές πηγές, είναι πολύ αμφίρροπη και κανείς δεν μπορεί να κάνει λόγο με βεβαιότητα για φαβορί και αουτσάιντερ.

Ο μεν Γιώργος Γεωργίου

αποτελεί παλιά καραβάνα στο κόμμα, με μακρά κοινοβουλευτική πορεία, έχοντας αποδοχή τόσο στην ελεύθερη Αμμόχωστο, όπου εκλέγεται, όσο και στη Λάρνακα, όπου διαμένει.

Αναφορικά με τη Στέλλα Κυριακίδου, η ίδια αποτελεί μια καθολικά αποδεκτή προσωπικότητα, ένεκα και της κοινωνικής της δράσης. Άλλωστε, καθόλου τυχαίο δεν πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι στις τελευταίες δυο βουλευτικές μονομαχίες εξελέγη πρώτη σε σταυρούς από τον ΔΗΣΥ.

Πρώτος σε σταυρούς, ωστόσο, στην επαρχία του, τη Λεμεσό, είχε εκλεγεί στις τελευταίες Βουλευτικές του 2016 κι ο Ευθύμιος Δίπλαρος, ο οποίος διεκδικεί με σοβαρές αξιώσεις μιαν εκ των τριών θέσεων.

Τέλος, ο Νίκος Νουρής, δεδομένου ότι εκλέγεται στη Λευκωσία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου, καθώς επίσης και της δημόσιας εικόνας που εκπέμπει ως πολιτικό πρόσωπο, δεν καθίσταται καθόλου εύκολος αντίπαλος.

Οι δυο άξονες Αβέρωφ

Σε σχέση με τις αλλαγές που προωθεί ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου την επαύριον του συνεδρίου, αυτές χωρίζονται σε δυο βασικούς άξονες και αφορούν τη μελλοντική δομή της Πινδάρου.

Ο πρώτος πυλώνας αφορά τις διευθύνσεις του κόμματος και τη δημιουργία μιας μικρής και ευέλικτης ομάδας, η οποία θα διορίζεται και θα παύεται από τον εκάστοτε πρόεδρο, αναλόγως της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει και χωρίς τη διενέργεια πρώτα καταστατικού συνεδρίου. Την παρούσα στιγμή, ο ΔΗΣΥ διαθέτει έξι διευθύνσεις, οι επικεφαλής των οποίων διορίζονται στη βάση συμβολαίου.

Πρόκειται για τον Διευθυντή Γραφείου του προέδρου, τον Γενικό Διευθυντή, τον Διευθυντή Οργανωτικού, τον Διευθυντή Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Διευθυντή Γραφείου Τύπου και τον Διευθυντή Επικοινωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μια νέα διεύθυνση που προωθείται θα αφορά την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων, για την οποία προορίζεται ως επικεφαλής η σημερινή Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου Σταυριάνα Κοφτερός.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την εξειδίκευση, η οποία θα υλοποιείται μέσω της δημιουργίας γραφείων μελετών, τα οποία θα απαρτίζονται από καταρτισμένο επιστημονικά προσωπικό. Ενδεικτικά, μερικοί τομείς για τους οποίους προωθείται η δημιουργία γραφείων μελετών είναι το Κυπριακό, η οικονομία, η εκπαίδευση, η ναυτιλία, η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα.

Φαβορί ο Δημήτρης

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα ανακοινώσει τις εν λόγω αλλαγές το αργότερο μέχρι και τις 12 Μαΐου, συμπεριλαμβανομένου και του διορισμού Εκπροσώπου Τύπου, θέση για την οποία εμφανίζεται ως φαβορί ο βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα