ΔΗΣΥ για έκθεση ΕΚ: Θετικές αναφορές για Κυπριακό-«Συμμόρφωση με αρχές της ΕΕ»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός σχετικά με την έκθεση προόδου της Τουρκίας η οποία ψηφίστηκε χθες Τετάρτη στο ΕΚ. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Η Έκθεση Προόδου της Τουρκίας, η οποία ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περιέχει θετικές αναφορές ως προς το Κυπριακό, καλώντας την Τουρκία να εγκαταλείψει τη λύση δύο κρατών ενώ υπογραμμίζει ότι η μόνη βιώσιμη λύση παραμένει η ΔΔΟ στο πλαίσιο των Ηνωμένων

Εθνών.

Χαιρετίζουμε και την υπερψήφιση της τροπολογίας των έξι ευρωβουλευτών μας που ενσωματώθηκε στην Έκθεση, η οποία καταδικάζει τα επεισόδια που προκάλεσε στην Πύλα το κατοχικό καθεστώς και την παραβίαση της νεκρής ζώνης.

Σε αυτήν όμως την Έκθεση υπάρχουν και αρνητικές αναφορές, οι οποίες αντί να καλούν την Τουρκία να συμμορφωθεί και να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, επιμένουν να επαναλαμβάνουν τα περί ειδικής σχέσης με Τελωνειακή Ένωση και βίζα.

Η αποχή που τήρησαν κατά την ψήφιση της Έκθεσης οι Ευρωβουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, στέλνει και το μήνυμα ότι θα πρέπει να περάσουμε από τις φραστικές αναφορές στις πράξεις, ώστε να πεισθεί η Τουρκία να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και να υιοθετήσει τις Αρχές και Αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε επίσης: ΕΚ: Αυστηρό λεκτικό στην έκθεση για Τουρκία - Εγκρίθηκε τροπολογία για Πύλα

Keywords
Τυχαία Θέματα