Διπλωματικός πυρετός αρχής γενομένης απ αύριο

Στην Κύπρο φθάνει σήμερα ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαθ Έιντε.

Αύριο Δευτέρα νωρίς το πρωί θα ξεκινήσει τις συναντήσεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, σε μια προσπάθεια να επαναρχίσουν οι συνομιλίες.

Ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε,θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 10 το πρωί. Στις 11.00 ο κ. Έιντε θα συναντηθεί στα κατεχόμενα και με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες

του ΚΥΠΕ, ο αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών ενδέχεται να έχει χωριστές συναντήσεις και με τους ηγέτες του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, καθώς και με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Την Τετάρτη αναμένεται στην Κύπρο για επαφές ο Βρετανός ΥΠΕΞ, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος θα έχει συνομιλίες στο ΥΠΕΞ, με επίκεντρο το Κυπριακό και το Brexit.

Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας υπάρχει πιθανότητα να συναντηθεί και με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί, μέχρι στιγμής, τέτοια συνάντηση.Επίσκεψη στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει αυτή την εβδομάδα και ο Αμερικανός Αναπληρωτής Βοηθός Γραμματέας της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Ευρωασιατικών Υποθέσεων Τζόναθαν Κόεν.

Ο κ. Κόεν θα έχει συνάντηση με τον διαπραγματευτή της ε/κ πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη, καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες στο ΥΠΕΞ για διάφορα θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα