Διπλό με Ντουρμάζ και Φουρτούνη

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στη μαχητική Ξάνθη, όμως, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τζίμι Ντουρμάζ και Κώστα Φορτούνη κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Νικολάι Ντιμιτρόφ είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τους Ακρίτες.

Η εικόνα του αγώνα

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στα πρώτα λεπτά. Το πρέσινγκ των παικτών της Ξάνθης στα 3/4 του γηπέδου δημιούργησε προβλήματα στην

κυκλοφορία του Ολυμπιακού. Ο Ράζβαν Λουτσέκου είχε "διαβάσει" εξαιρετικά το παιχνίδι των "ερυθρόλευκων", κλείνοντας τους χώρους, ενώ παράλληλα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Καρίλ Σολτάνι. Στο 37' ο Μάνουελ Ντα Κόστα έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Αλβάρο Μποτία να περνάει στη θέση του.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου 45λέπτου, οι "ερυθρόλευκοι" άνοιξαν το σκορ με εξαιρετικό σουτ του Τζίμι Ντουρμάζ. Ο Τούρκος άσος με ένα τρομερό σουτ με το δεξί "κεραυνοβόλησε" τον Τσέναμο κι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 44' ο Κώστας Φορτούνης δοκίμασε το πόδι του από μακρινή θέση, αιφνιδιάζοντας τον Τσέναμο, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Ιντέγε δεν κατάφερε να πλασάρει τον 35χρονο γκολκίπερ.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου η Ξάνθη μπήκε δυνατά και έφερε το ματς στα ίσα. Ο Βασιλακάκης εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μποτία, γύρισε στον Καπετάνο, ο οποίος έστρωσε στον Ντιμιτρόφ κι αυτός με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Ρομπέρτο για το 1-1.

Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα θέλησαν να απαντήσουν άμεσα, όμως σε δύο περιπτώσεις οι Ιντέγε και Φορτούνης δεν κατάφεραν να χριστούν σκόρερ. Τελικά, η πίεση των Πειραιωτών "απέδωσε καρπούς", αφού στο 65' ο Φορτούνης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ντουρμάζ από τον Μπαξεβανίδη. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και τριπλασίασε τα τέρματά του, με όμορφο πλασέ του Φορτούνη μέσα από την μεγάλη περιοχή. Η Ξάνθη προσπάθησε να επανέλθει στη διεκδίκηση του αγώνα, έχασε δύο καλές στιγμές, όμως το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό να κάνουν το "4 στα 4" στο πρωτάθλημα και να παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Καρυπίδης, Φλίσκας, Παπαστεργιανός, Βασιλακάκης (76' Νιέτο), Ντιμιτρόφ (63' Χερέα), Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος (80' Ράνος)

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ντα Κόστα (37' Μποτία), Σιόβας, Μαζουακού, Ομάρ, Μιλοβόγεβιτς, Καμπιάσο (69' Κασάμι), Πάρντο (71' Ερνάνι), Ντουρμάζ,Φορτούνης, Ιντέγε

Keywords
Τυχαία Θέματα