Διπλασιάζονται από αύριο τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test

Τον διπλασιασμό των σημείων δειγματοληψίας από αύριο ανακοίνωσε ο Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου για την άρση του lockdown.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι από αύριο γίνονται 85 οι σταθμοί, ενώ υπάρχει σκέψη να αυξηθούν ακόμη περισσότερο λόγω της εισαγωγής του Coronapass.

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις, που θα ισχύουν από τις 10 Μαΐου σε χώρους συγχρωτισμού (π.χ. εμπορικά κέντρα, υποστατικά εστίασης, εκκλησίες, κτλ),

ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα πρέπει οι πολίτες να έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση και να έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων ή να έχουν νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες ή εάν δεν ισχύει ένα από τα πιο πάνω και ως προσωρινή λύση μέχρι να προχωρήσει περισσότερο η εμβολιαστική κάλυψη, δίνεται η επιλογή στους πολίτες ηλικίας 12 ετών και άνω να προσκομίζουν πιστοποιητικό αρνητικού τεστ, PCR ή rapid test, με ισχύ 72 ωρών.

Τόνισε πως το μέτρο αυτό είναι προσωρινό και θα εφαρμοστεί για μεταβατική περίοδο, με σκοπό να διασφαλιστεί ότι οι μετακινήσεις και οι κοινωνικές επαφές γίνονται με όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια για την υγεία μας και για τη Δημόσια Υγεία.

Διαβάστε επίσης: Έτσι ανοίγει η Κύπρος στις 10 Μαΐου- Οι διευκρινίσεις του Υπ. Υγείας
 

Keywords
Τυχαία Θέματα