Δίπλαρος: Καταδικαστέες οι δηλώσεις του ψευδοδήμαρχου για κυριαρχική ισότητα

Στροφή 180 μοιρών έκανε σήμερα ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος μαζί με το ΑΚΕΛ υποστήριζε στις αρχές Αυγούστου την πρόσκληση του Δήμου Αμμοχώστου προς τον λεγόμενο δήμαρχο Αμμοχώστου, Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ, για να παραστεί στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου την 5η Αυγούστου.

Τις δηλώσεις Ουλούτσαϊ περί κυριαρχικής ισότητας των Τουρκοκυπρίων στην γιορτή για την επέτειο

της 2ης φάσης της τουρκικής εισβολής και την λεγόμενη απελευθέρωση της Αμμοχώστου, καταδίκασε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος.

«Ξέρουμε καλά ότι το κλειδί της λύσης του Κυπριακού είναι στην Άγκυρα. Αυτές οι δηλώσεις δεν βοηθούν καθόλου στις προσπάθειες που καταβάλλει η δική μας πλευρά για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.  

Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Σίμος Ιωάννου, ο οποίος χθες καταδίκασε τις δηλώσεις του ψευδοδημάρχου Αμμοχώστου για την κυριαρχία των Τουρκοκυπρίων, σήμερα τόνισε ότι η πρόσκληση προς τον Τουρκοκύπριο πολιτευτή δεν ήταν επίσημη.

«Δεν ήταν επίσημη πρόσκληση»

Δεν σημαίνει πως ότι λέει ο Σουλεϊμάν Ουλούτσαϊ εμείς συμφωνούμε. Εμείς κάνουμε χαμηλή πολιτική και δεν παραβιάζουμε κόκκινες γραμμές στο Κυπριακό. Ούτως ή άλλως η πρόσκληση για την αντικατοχική μας εκδήλωση δεν ήταν επίσημη, αλλά προφορική.

Για να προσθέσει ότι η Εθνική γραμμή στο Κυπριακό χαράσσεται αποκλειστικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πολιτική ηγεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα