Δίωξη Τ/κ ακαδημαϊκού για «προσβολή του Προέδρου της Τουρκίας»

Τουρκοκύπριος ακαδημαϊκός κλήθηκε στην «αστυνομία» στα κατεχόμενα για να καταθέσει σε μια υπόθεση που αφορά την «προσβολή του Προέδρου της Τουρκίας».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο ακαδημαϊκός Χασάν Ουλάς Αλτίοκ κλήθηκε στην «αστυνομία» ύστερα από «μήνυση» εναντίον του με την αιτιολογία ότι δημοσίευσε ένα άρθρο με σκοπό «την ταπείνωση και την προσβολή του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Στα κατεχόμενα, οι «αρχές» κατηγορούν τον ακαδημαϊκό με το πρόσχημα ότι επιχείρησε «να διαταράξει την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ της

Τουρκικής Δημοκρατίας και της τβδκ".

Οπως δήλωσε ο κ. Αλτίοκ, στο στόχαστρο των «αρχών» βρίσκεται για ένα δημοσίευμα με τίτλο «Εκείνοι οι καλοί άνθρωποι καβάλησαν εκείνα τα όμορφα άλογα και έφυγαν, αυτός δεν μπορούσε να καβαλήσει και έμεινε σε μας». Είπε, ωστόσο, ότι δεν είναι αυτός ο συγγραφέας του άρθρου.

Τόνισε ότι «αυτού του είδους η φασιστική συμπεριφορά χαλάει την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων» και πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να υποκύψουν στις πιέσεις.

Διαβάστε επίσης: Λειτουργία στα κατεχόμενα από Μόρφου Νεόφυτο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δίωξη Τκ, Προέδρου, Τουρκίας,dioxi tk, proedrou, tourkias