Διομήδους: O Σιζόπουλος οδηγεί την ΕΔΕΚ σε ρόλο κομπάρσου

Ο ΓΓ της ΔΕΟΚ και υποψήφιος για την προεδρία της ΕΔΕΚ, Διομήδης Διομήδους, θεωρεί πως ακόμα μια φορά ο Μαρίνος Σιζόπουλος λειτούργησε βεβιασμένα με προσωπικές επιλογές, δεσμεύσεις και αυτοσχεδιασμό, προσθέτοντας πως η απόφασή του να δεσμεύσει την ΕΔΕΚ για τις Προεδρικές δέκα μέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές

και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, δείχνει "περιφρόνηση και ασέβεια" προς τα στελέχη, τα μέλη αλλά και την ίδια την ιστορία της ΕΔΕΚ.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Διομήδους αναφέρει ότι ο κ. Σιζόπουλος οδηγεί την ΕΔΕΚ σε ρόλο κομπάρσου και χειροκροτητή των επιλογών που έκαναν άλλοι για τα μέλη της του κόμματος μας, συμπληρώνοντας ότι όταν πριν ένα μήνα ρωτούσε δημόσια τον Μαρίνο Σιζόπουλο εάν «υπάρχει ή όχι συμφωνία για υποστήριξη του Νικόλα Παπαδόπουλου» και εάν «έχουν γίνει ή όχι συναντήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», έγινε στόχος “λοιδορίας, συκοφαντίας και απαξίωσης”.

“Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν και τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και τις προσωπικές ατζέντες. Από τα μέσα ενημέρωσης μάθαμε ακόμη ότι ο κ. Σιζόπουλος παρουσίασε, στη χθεσινή συνάντηση του ενδιάμεσου χώρου, δημοσκόπηση που έκανε η ΕΔΕΚ σε σχέση με τις Προεδρικές Εκλογές. Μια τέτοια δημοσκόπηση ουδέποτε παρουσιάστηκε στα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ και ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε συζήτηση πριν ή μετά τη διενέργεια της. Τονίζω ότι δεν απέκλεισα και δεν αποκλείω κανένα υποψήφιο για τις Προεδρικές γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο πρέπει να τον έχει η βάση της ΕΔΕΚ. Πιστεύω ότι η ΕΔΕΚ –με όλο το σεβασμό προς τα άλλα τέσσερα κόμματα– είναι το πιο ιστορικό κόμμα και δεν μπορεί να είναι παράρτημα και δεδομένη για κανένα”, σημειώνει.

Όπως προσθέτει “η προσωπική απόφαση του Μαρίνου Σιζόπουλου να μην είναι υποψήφιος δεν μπορεί να δεσμεύει ένα ολόκληρο κόμμα, όπως είναι η ΕΔΕΚ, χωρίς μάλιστα να έχει προηγηθεί διάλογος και χωρίς να έχουν εξεταστεί εναλλακτικές επιλογές. Είναι επίσης μια απαράδεκτη ενέργεια που θα φέρει το συνέδριο σε τέσσερις μέρες προ τετελεσμένων αποφάσεων”.

Η ΕΔΕΚ, ανέφερε, θα έπρεπε να συμβάλλει δημιουργικά σε ένα ειλικρινή διάλογο καταθέτοντας τις δικές της προτάσεις για μια συνεργασία και των πέντε κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου με ένα προοδευτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης, μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό και με συμφωνημένα κριτήρια του υποψηφίου που θα υποστηρίξει.

“Αυτή είναι και η δική μου πρόταση την οποία κατέθεσα στο Πολιτικό Γραφείο (5.4.2017) και εάν τα μέλη της ΕΔΕΚ με τιμήσουν με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Μαΐου σκοπεύω να ακολουθήσω”, καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα