Δημοτική Παιδική Φιλαρμονική ίδρυσε ο Δήμος Λάρνακας

Ο Δήμος Λάρνακας προχώρησε στην ίδρυση Δημοτικής Παιδικής Φιλαρμονικής, με στόχο να δείξει και να αποδείξει ότι ο πολιτισμός μπορεί να αντέξει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες όπως είναι η πανδημία του κορωνοϊού.



Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «αναμφισβήτητα οι μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολες με την πανδημία του Covid-19 να επηρεάζει ολοκληρωτικά την ζωή όλων. Μέσα από αυτή την νέα

πρόκληση της εποχής καλούμαστε όλοι να είμαστε υπεύθυνοι τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, κάτι το οποίο ο Δήμος Λάρνακας έχει υιοθετήσει και προωθεί σε όλους τους τομείς που τον αφορά».

Προστίθεται ότι «ο Δήμος μη αποδεχόμενος τη στασιμότητα, προχωρά ένα βήμα παραπέρα και ιδρύει τη Δημοτική Παιδική Φιλαρμονική, υπό τη διεύθυνση της Μαέστρου Ελένης Παπαδοπούλου, καθηγήτριας του Δημοτικού Ωδείου και μέλος της Δημοτικής Φιλαρμονικής και με την συνεργασία πέντε ειδικευμένων εκπαιδευτών».

Σημειώνεται ότι «τα νεαρά μέλη της Φιλαρμονικής εργάζονται ακούραστα και  αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο πολιτισμός μπορεί να αντέξει αλλά και να αναγεννηθεί κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Η μουσική στα παιδιά έχει πολλαπλά οφέλη, αφού δίνει χαρά, διασκέδαση και τα βοηθά να δημιουργούν σχέσεις».

Στην ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας εύχεται όπως «η δημιουργία της Παιδικής Φιλαρμονικής να είναι η αρχή για ένα νέο φυτώριο που θα βοηθήσει στη συνειδητή και ασυνείδητη ωρίμανση των παιδιών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα