Δημότες δηλώνουν “παρών στη γιορτή της δημοκρατίας"

Μπορεί η ανησυχία να είναι διάχυτη ότι η αποχή από τις δημοτικές/κοινοτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα, θα ανέλθει σε ψηλά επίπεδα, κάποιοι όμως ψηφοφόροι προσήλθαν από νωρίς στις κάλπες, δηλώνοντας μάλιστα πως δεν θα μπορούσαν να λείψουν από τη σημερινή ημέρα, την οποία και χαρακτηρίζουν ως γιορτή της Δημοκρατίας. Ανάμεσα τους και κοινοτικοί, που διαμένουν στην Κύπρο.

Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα Βρετανού, που διαμένει μόνιμα στην Πάφο,

και άσκησε από νωρίς το εκλογικό του δικαίωμα σε εκλογικό κέντρο της Κάτω Πάφου. Ο κ. Τζων Ινστελτ ανέφερε πως διαμένει στην Κύπρο και μόλις ψήφισε. Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίηση του που η Δημοκρατία είναι “ζωντανή και καλά”.

Ο Ανδρέας Αντωνίου, από τους πρώτους εφημεριδοπώλες της Πάφου, παρά τα χρόνια που τον βαραίνουν, μετέβη στο εκλογικό κέντρο της Κάτω Πάφου για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ο κ. Αντωνίου είπε πως η σημερινή μέρα αποτελεί γιορτή της Δημοκρατίας, παροτρύνοντας μάλιστα τους συμπολίτες του να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Οι δημότες πρέπει για το καλό της πόλης τους να προσέλθουν στην κάλπη και να επιλέξουν τον καλύτερο, ήταν η δήλωσή του.

Δημότης της Πάφου, ο Γιώργος Παρούτης, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ευχήθηκε όπως ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε και να το τελειώσει.

Ο ηλικιωμένος Μίκης Χρυσάνθου από την Κάτω Πάφο, ανέφερε πως σε κάθε εκλογική διαδικασία δηλώνει παρών. Διερχόμαστε κρίσιμες ώρες και θέλουμε στα πόστα τόσο των κοινοταρχών όσο και των Δημάρχων να εκλεγούν οι καλύτεροι, κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις άλλων δημοτών, που από το πρωί άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, όπως της Γιωργούλλας Ιωάννου, η οποία είπε πως αποτελεί καθήκον του κάθε δημότη να ψηφίσει, τονίζοντας ότι η ίδια δεν απείχε ποτέ, ενώ ευχήθηκε όπως εκλεγεί ο καλύτερος, που να προσπαθεί για την πόλη και τις κοινότητες.

Καθήκον και υποχρέωση του κάθε δημότη χαρακτήρισε τη συμμετοχή στις εκλογές και ο Στέφανος Κυριάκου, καλώντας το δήμαρχο που θα προκύψει μέσα από την εκλογική διαδικασία να προσπαθήσει για την πόλη του την Πάφο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα