Δημοσκόπηση «Σ»: Βαρύ κι… ασήκωτο το κόστος της θέρμανσης

Βαρύ κι ασήκωτο για τις τσέπες τους θεωρούν το κόστος της θέρμανσης οι Κύπριοι πολίτες, που δυσκολεύονται ν’ αντεπεξέλθουν στα προβλήματα και τις δυσχέρειες που προκαλούνται κατά τη χειμερινή περίοδο.

Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε ο οργανισμός IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας™ για λογαριασμό της «Σημερινής» της Κυριακής, για σχεδόν οκτώ στους δέκα συμπολίτες μας (76%) η ανάγκη για θέρμανση των οικιών τους αποτελεί, σε σχέση με τις οικονομικές τους δυνατότητες, μια πολύ ή αρκετά δύσκολη υπόθεση. Ειδικότερα, μάλιστα, σε ό,τι αφορά τη φετινή χειμερινή περίοδο, η μεγάλη πλειοψηφία, σε ποσοστό

που ανέρχεται στο 84%, διαπιστώνουν πως το σχετικό κόστος που απαιτείται είναι, είτε σε μεγάλο είτε σε αρκετό βαθμό, μεγαλύτερο συγκριτικά με το αντίστοιχο προηγούμενων χρόνων.

Επιπρόσθετα, έξι στους δέκα (60%) αναφέρουν πως, για να μπορούν να έχουν ικανοποιητική θέρμανση στις οικίες τους και ν’ αντεπεξέρχονται οικονομικά, αναγκάζονται να περιορίζουν ή να αποκόπτουν άλλες βασικές δαπάνες των νοικοκυριών τους, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι, περισσότεροι από τους μισούς (56%), είτε πολύ είτε αρκετά συχνά, αναγκάζονται να μη  χρησιμοποιούν τα μέσα που διαθέτουν στα νοικοκυριά τους για σκοπούς θέρμανσης, φοβούμενοι το οικονομικό κόστος. Και όλα αυτά, την ώρα που κυρίαρχη αντίληψη ανάμεσα σχεδόν στο σύνολο των πολιτών (94%) είναι πως το κράτος δεν τους προσφέρει ικανοποιητική στήριξη.

Διαβάστε περισσότερα στη «Σημερινή» που κυκλοφορεί.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα