Δημοσκόπηση: Φ.Α. με ή χωρίς λύση προκρίνουν 9 στους 10

Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει σε εκμετάλλευση του φυσικού αερίου ανεξαρτήτως της πορείας των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού είναι το βασικό συμπεράσματα της δημοσκόπησης, που πραγματοποίησε το IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, με αντικείμενο το φυσικό αέριο, και δημοσιεύει σήμερα η «Σημερινή» της Κυριακής. Συγκεκριμένα εννέα στους 10 πολίτες αξιώνουν αξιοποίηση των κοιτασμάτων ανεξαρτήτως εάν θα γίνει κατορθωτή ή όχι η επίτευξη λύσης.

Στο ίδιο πλαίσιο, οκτώ στους δέκα πολίτες εκτιμούν ότι η εκμετάλλευση των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική

μας θέση στο τραπέζι των συνομιλιών, ενώ το ίδιο ποσοστό θεωρεί πως σε περίπτωση που τελικά αποδοθεί μερίδιο στους Τ/κ, αυτό θα πρέπει να γίνει μετά τη λύση.

Ένας στους δυο πολίτες θέλει τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες να αξιοποιηθούν στον τομέα των αναπτυξιακών επενδύσεων

Επιπλέον, οι συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκιάς φαίνεται πως καθιστούν την αμυντική θωράκιση της ΑΟΖ αναγκαία, αφού το 45% των πολιτών ανησυχεί σε αρκετό βαθμό για τις δυνατότητα στρατιωτικής προστασίας των χωρικών μας υδάτων.

Η ανακάλυψη του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος Ζορ στην ΑΟΖ της Αιγύπτου έχει ανεβάσει τον πήχη των προσδοκιών για νέες ανακαλύψεις , με περίπου 9 στους δέκα πολίτες να θεωρούν πως η Κύπρος μπορεί να καταστεί περιφερειακός ενεργειακός κόμβος. Τέλος, η ιδέα του τερματικού υγροποίησης άρχισε να κερδίζει έδαφος με 1 στους 3 πολίτες να θεωρεί την κατασκευή εφικτή.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση στη «Σημερινή», που κυκλοφορεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα