Δημοσκόπηση: Απομακρύνεται η λύση - Έπεισε ωστόσο ο ΠτΔ

Το ναυάγιο του Μοντ Πελεράν και οι εξηγήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας κατά τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξή του κάνουν τους πολίτες να βλέπουν το ενδεχόμενο επίλυσης του κυπριακού να απομακρύνεται.

Ενδεικτικά είναι και τα ευρήματα δημοσκόπησης της IMR και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που διενεργήθηκε για λογαριασμό το Σίγμα.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα "κατά πόσο, με βάση τις συνομιλίες στην Ελβετία και τα όσα είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη διακαναλική συνέντευξή του πιστεύετε ότι είμαστε πιο κοντά σε λύση

του κυπριακού ή όχι", το 65% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν βρισκόμαστε πιο κοντά σε λύση και το 32% ότι βρισκόμαστε πιο κοντά σε λύση.

Μεγάλο είναι και το ποσοστό των πολιτών που πείστηκαν από τα όσα ανέφερε χθες βράδυ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ειδικότερα στο ερώτημα, σε ποιο βαθμό σας έχει πείσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με τις θέσεις τις οποίες έχει παρουσιάσει, το 37% απάντησε ότι πείστηκε σε μεγάλο βαθμό και το 36% σε αρκετό.Μόλις 9% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν πείστηκαν καθόλου, ενώ σε μικρό βαθμό πείστηκε το 18%.

Σημαντικά επίσης είναι και τα συμπεράσματα εξάγονται και από τις απαντήσεις στο ερώτημα, κατά πόσο παρακολουθήθηκε η χθεσινοβραδινή διακαναλική συνέντευξη του προέδρου της Δημοκρατίας. 58% απάντησε καταφατικά και 42% αρνητικά.

Στη δημοσκόπηση, με παγκύπρια κάλυψη, συμμετείχαν 500 άτομα άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. Η συλλογή στοιχείων έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και χρήση δομημένου ερωτηματολογίου. Η επιλογή του δείγματος έγινε με τυχαία στρωματοποιημένη δειγματοληψία.

Keywords
Τυχαία Θέματα