Δημητριάδης: Το συνέδριο της ΚΣ ΟΑΣΕ για την διαφθορά, αφορά απόλυτα την Κύπρο

Το συνέδριο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΑΣΕ «αφορά απόλυτα την Κύπρο», καθώς τα πορίσματά του θα είναι χρήσιμα εργαλεία στην μάχη για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τις Προεδρικές Εκλογές, Αχιλλέας Δημητριάδης.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι χαιρετίζει την διεξαγωγή στην Κύπρο

σήμερα και αύριο του Α’ διεθνούς συνεδρίου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ.ΟΑΣΕ) με θέμα την πάταξη της διαφθοράς και αναφέρει ότι η διαφθορά στην Κύπρο «έφθασε σε πρωτοφανή επίπεδα», ενώ η αντιμετώπισή της είναι απαίτηση των πολιτών. «Είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι ο  ηγέτης πρέπει να ηγείται με το παράδειγμά του», λέει ο κ. Δημητριάδης.

«Οι πρακτικές της απερχόμενης Κυβέρνησης ήταν καταστροφικές για την εύρυθμη λειτουργία της πολιτείας», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί τα μισά «χρυσά διαβατήρια» να έχουν δοθεί παράνομα και για την κυβέρνηση να μην τρέχει τίποτα».

Ο κ. Δημητριάδης αναφέρει ότι χρειάζεται αλλαγή, ζητώντας να τεθεί τέρμα στην αδιαφάνεια και την έλλειψη λογοδοσίας και καλώντας, μεταξύ άλλων, σε θωράκιση της δημόσιας ζωής με κανόνες που θα τηρούνται, και σε πραγματική ανεξαρτησία των θεσμών και εποπτικών αρχών.

Διαβάστε ακόμη: Κασουλίδης για διαφθορά: Η χώρα μας δυστυχώς δεν γλίτωσε από τη μάστιγα

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα