Δημιουργία κοινού εμπορικού επιμελητηρίου Τουρκίας-ψευδοκράτους

Τ/κ εμπορικό επιμελητήριο και Ενωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων Τουρκίας υπογράφουν αύριο στα κατεχόμενα το πρωτόκολλο για την δημιουργία φόρουμ εμπορικού επιμελητηρίου Τουρκίας – ψευδοκράτους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, πριν την υπογραφή του πρωτοκόλλου μεταξύ των προέδρων των δύο οργανώσεων θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με τίτλο «οι οικονομικές σχέσεις Τουρκίας – τδβκ», όπως αναφέρεται το ψευδοκράτος. Στην υπογραφή θα είναι παρών και ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν.

Είναι μια προσπάθεια

να αρθούν όλα τα εμπόδια μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους ανέφερε ο πρόεδρος του τ/κ επιμελητηρίου, Τουργκάι Ντενίζ στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» προσθέτοντας ότι στοχεύουν να αφήσουν στο παρελθόν τις εντυπώσεις στην τ/κ κοινωνία που δημιουργούν το ερώτημα εάν και η Τουρκία επιβάλλει εμπάργκο στους Τ/κ.

Καταδικάζοντας τα εμπάργκο που όπως είπε, εφαρμόζονται από χώρες της ΕΕ και άλλες εναντίον των Τ/κ, ο κ. Ντενίζ ανέφερε ότι το κλειδί της λύσης είναι η αύξηση του οικονομικού επιπέδου των Τ/κ. «Εάν δεν το κάνουμε αυτό δεν μπορούμε να μιλούμε για λύση». Ανέφερε επίσης ότι εάν αναπτυχθεί η οικονομία του ψευδοκράτους και υπάρξει ευημερία για όλους στην τ/κ πλευρά, τότε η απέναντι πλευρά – δηλαδή η ε/κ – θα έρθει τρέχοντας στο τραπέζι των συνομιλιών και θα θέλει λύση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα