Έντονες διεργασίες για συνεργασίες σε κόμματα & επιτελεία

Ο χρόνος μετρά, πλέον, αντίστροφα για την εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Πυρετώδεις θα είναι από σήμερα οι διεργασίες, οι ζυμώσεις και οι διαβουλεύσεις. Κόμματα και επιτελεία αναμένεται ν’ επιδοθούν σε αναζήτηση συνεργασιών.

Ρυθμιστής αναμένεται να είναι ο τρίτος στην κατάταξη, Νικόλας Παπαδόπουλος. Τις επόμενες μέρες θα διαφανεί αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεννόηση με τον έναν εκ των δύο υποψηφίων, που θα αναμετρηθούν την Κυριακή στον δεύτερο γύρο.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, πάντως, ερωτηθείς χθες τι προτίθεται να πράξει, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του.

Τις επόμενες μέρες,

ίσως και εντός της ημέρας, να έχει συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που τον στήριξαν, για να διαφανεί κατά πόσο η συνεργασία αυτή θα έχει και συνέχεια, χωρίς, όμως, να αποκλείεται το ενδεχόμενο τα συνεργαζόμενα κόμματα να ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους, καθώς τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν τα συλλογικά τους όργανα.

Χθες βράδυ οι τέσσερις αρχηγοί συναντήθηκαν στα γραφεία του ΔΗΚΟ, όπου προέβησαν σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μέχρι στιγμής, έχει ανακοινωθεί ότι στις 12.00 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Στις 19.00 θα συνεδριάσει το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ.

Το απόγευμα αναμένεται να συνεδριάσουν και τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Σύμφωνα με πηγές από το Κίνημα Οικολόγων, θα πραγματοποιηθεί πολιτική επιτροπή στις 19:00.

To ΕΛΑΜ θα αποστείλει ερωτηματολόγια στους δύο υποψηφίους, για να του απαντήσουν, και μετά από συνεδρία των συλλογικών οργάνων του κόμματος τις προσεχείς ημέρες, θα ληφθεί συλλογική απόφαση. Διαβάστε επίσης: Πώς θα αποφασίσει ποιον θα στηρίξει το ΕΛΑΜ στον Β’ γύρο

Σημειώνεται ότι ο Σταύρος Μαλάς έχει, ήδη, ξεκαθαρίσει ότι δεν θα απαντήσει σε κανένα ερωτηματολόγιο. Όπως αναφέρουν πηγές από το επιτελείο Μαλά, είναι σαφές –όπως είχε ανακοινωθεί– ότι απόλυτος κυρίαρχος των επαφών που θ’ ακολουθήσουν θα είναι ο ίδιος ο Σταύρος Μαλάς και το επιτελείο του.

Το επιτελείο Γιώργου Λιλλήκα συνεδριάζει σήμερα στις 14:30, με σκοπό μια πρώτη ερμηνεία του αποτελέσματος, ενώ το πιο πιθανόν είναι ν’ ακολουθήσει συνεδρία της γραμματείας του Κινήματος.

Εντός της βδομάδας θα συγκληθεί η διευρυμένη Ανώτατη Σύγκλητος, στη διάρκεια της οποίας θα ληφθεί συλλογική απόφαση για τη στάση του κόμματος στον β γύρο των εκλογών. Διαβάστε επίσης: Υπέρ Μαλά τοποθετείται η Άννα Θεολόγου (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα