ΔΗΚΟ: Ζητεί εξηγήσεις από ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ για FOCUS

Τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να δώσουν εξηγήσεις για τις χρηματοδοτήσεις που φέρονται να έλαβαν από την εταιρεία Focus στις Προεδρικές εκλογές του 2008, καλεί ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

"Δεν είναι

μια απλή χρηματοδότηση. πρόκειται για συνεργάτη του Βγενόπουλου που διατηρούσε μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Εξυπηρετούσε το σκοπό του να μην εκλεγεί ο Τάσσος παπαδόπουλος. Χριστόφιας αναστασιάδης και Κασουλίδης, να μας απαντήσουν αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα και γιατί αποδέχθηκαν τόσο μεγάλα ποσά, που κατέληξαν. ο κασουλίδης θα επιστρέψει 400 χιλιάδες?", δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.Για επιλεκτικές διαρροές που εξυπηρετούν άλλους στόχους μίλησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, παραδεχόμενος, ότι στο παρελθόν υπήρχαν κάποιες πρακτικές που ακολουθούνταν από όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα.

"Θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχουν ευθύνες ποινικές ή άλλες και αν υπάρχουν θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες, ενώ αν δεν υπάρχουν και πάλι θα πρέπει να ενημερωθεί η κοινή γνώμη. Οι κατ` επιλογήν διαρροές που γίνονται στα ΜΜΕ είναι για το κόμμα η μόνη πηγή πληροφόρησης, γι` αυτό να ενημερωθούμε επίσημα από τον Γενικό Εισαγγελέα και μας λέχθηκε πως όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες θα ενημερωθούμε", δήλωσε ο κ. Κυπριανού.

Η μπάλα είναι εδώ και καιρό στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα διαμηνύει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.Η Συμμαχία Πολιτών διερωτάται, πώς αυτοί που πήραν εισφορά από τη Focus, τοποθετήθηκαν εντός Βουλής για την έγκριση του κρατικού κονδυλίου 1.8 δις ευρώ προς τη Λαϊκή και γιατί δεν έγινε μέχρι στιγμής καμιά ποινική καταγγελία.Πλήρως εκτεθειμένα το ΑΚΕΛ, ο ΔΗΣΥ και ολόκληρο το πολιτικό σύστημα με την υπόθεση FOCUS, εκτιμούν οι Οικολόγοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα