ΔΗΚΟ: Οι αλλαγές που θα συζητηθούν στο Εκτελεστικό

Πρότασεις για αλλαγές θα συζητήσει το εκτελεστικό γραφείο του ΔΗΚΟ, εν όψει του καταστατικού συνεδρίου, στις 16:30 το απόγευμα της Πέμπτης (12/4).

Οι προτάσεις αφορούν, την αύξηση των θέσεων αντιπροέδρων από μια σε δυο, τρεις ή ακόμη και τέσσερις, αν ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος θα συμμετέχει ex officio στο εκτελεστικό γραφείο και κατά πόσο τα αξιώματα της Κεντρικής Επιτροπής θα διεκδικούνται μόνο από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης: Συνεδρία στο ΥΠΕΣ

για ΔΗ.ΠΑ – Γιατί «κόλλησε» το όνομα

Υπενθυμίζεται ότι τη Μ. Τετάρτη (4/3), το Εκτελεστικό Γραφείο ενέκρινε ομόφωνα 31 από τις 35 αλλαγές επί του καταστατικού.

Η πιο σημαντική αλλαγή που εγκρίθηκε αφορά τις εσωκομματικές εκλογές, οι οποίες θα γίνονται σε μια φάση, αντί σε δυο διαφορετικές ημερομηνίες όπως ίσχυε.

Από εκεί και πέρα εγκρίθηκε η αλλαγή κατά την οποία το Εκτελεστικό Γραφείο θα αποφασίζει για την ένταξη σε συλλογικά όργανα του κόμματος, στελεχών που προσχωρούν στο κόμμα.

Στο πλαίσιο των καταστατικών αλλαγών, αποφασίστηκε όπως δημιουργηθεί θέση υπευθύνου προσωπικών δεδομένων όπως ορίζει η νομοθεσία. Επίσης, η διεξαγωγή των εκλογών της ΝΕΔΗΚ και της ΓΟΔΗΚ θα γίνεται πλέον εντός έξι μηνών από τις εκλογικές διαδικασίες του κόμματος και θα διενεργούνται και θα εποπτεύονται από το κόμμα.

Επιπρόσθετα, οποιοδήποτε μέλος του κόμματος ηλικίας 18 – 30 ετών, θα αποτελεί αυτόματα και μέλος της ΝΕΔΗΚ. Παράλληλα, ο Γενικός Οργανωτικός του κόμματος, δεν θα έχει δικαίωμα να διεκδικεί πολιτειακό αξίωμα αν δεν έχει παραιτηθεί δυο χρόνια πριν από τη θέση του.

Επιπλέον, στην συνεδρία του Εκτελεστικού, αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής διαρκούς διαβούλευσης με τους πολίτες, για να βρίσκεται το κόμμα σε διαρκή διαβούλευση με τη βάση και την κοινωνία, μέσω διαδραστικών μέσων, ερευνών και με τη χρήση της τεχνολογίας.

Ακόμη, ενέκριναν ομόφωνα τη δημιουργία επιτροπής αναθεώρησης και εκσυγχρονισμού της κυπριακής νομοθεσίας.

Ανάμεσα σε αυτά, αποφασίστηκε και η δημιουργία του πολιτικού συμβουλίου, το οποίο θα αποτελεί ένα συμβουλευτικό όργανο στο οποίο θα συμμετέχουν πρώην υπουργοί και βουλευτές του κόμματος, καθώς επίσης και άτομα με εξειδικευμένες γνώσεις, τα οποία θα καταθέτουν προτάσεις στον πρόεδρο και την γραμματεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα