Δικηγόρος Αντώνη:«Δεδομένη η ποινική ευθύνη των λιμενικών-Δεν περίμεναν video»

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, μίλησε ο δικηγόρος του άτυχου 36χρονου Αντώνη, Απόστολος Λύτρας, αναφέροντας ότι σήμερα Τρίτη θα λάβουν στα χέρια τους τη δικογραφία.

Αρχικά ο δικηγόρος του 36χρονου ανέφερε ότι «Από τη στιγμή που υπάρχει το βίντεο ο ύπαρχος και ο κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, με όποιο τρόπο νομίζει και να πει ότι θέλει. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να μας βγάλουν τρελούς.  Εμείς δεν είδαμε κανένα άνθρωπο να γλιστράει και να πέφτει στη θάλασσα. Είδαμε τον ύπαρχο

να σπρώχνει με βίαιο τρόπο και να τον ρίχνει στη θάλασσα, πρώτον.

Δεύτερον, είδαμε έναν άνθρωπο να αδιαφορεί πλήρως με το που έπεσε στη θάλασσα ο Αντώνης με έναν κυνικό τρόπο λες και έπεσε ένα σκουπίδι στη θάλασσα, δεν έκανε απολύτως τίποτα, όπως και οι υπόλοιποι που ήταν στην μπουκαπόρτα. Έκλεισε η μπουκαπόρτα του πλοίου, ο καπετάνιος σηκώθηκε έφυγε ενώ γνώριζε τι έχει συμβεί. Εγώ θεωρώ ότι δεν περίμεναν ότι θα υπάρχει το βίντεο και θα κουκουλώσουν το θέμα».

Στη συνέχεια ο Απόστολος Λύτρας, ανέφερε ότι «όποιος ασχολείται με τη θάλασσα, παγκοσμίως, ξέρει ότι σταματάνε τα πάντα όταν υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα. Η ανθρώπινη ζωή είναι αυτή που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Σταματάνε τα πάντα, ούτε μηχανές σταματήσανε, ούτε το πλοίο, ούτε σωσίβιο πετάξανε, τίποτα απολύτως. Το ότι υπάρχουνε πάρα πολλές παραλήψεις, στην κυριολεξία πάρα πολλές είναι αδιανόητα αυτά που έχουν συμβεί».

Όσο αφορά την οικογένεια του άτυχου 36χρονου, είπε ότι «η οικογένεια του Αντώνη είναι σε τραγική κατάσταση, προσπαθεί ο μεγάλος αδερφός, ο Νίκος, να κρατήσει τα αδέρφια όσο μπορεί. Υπάρχει ένας πόνος πολύ μεγάλος, όλη η Ελλάδα είναι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους».

Τέλος, δήλωσε ότι «είναι δεδομένο ότι υπάρχει ποινική ευθύνη των λιμενικών καθώς αν ήταν μπροστά στο συμβάν αν θα γινότανε όλο αυτό το πράγμα.  Πιστεύω ότι θα έχουμε και άλλους κατηγορουμένους. Τη δικογραφία την έχουν παραγγείλει και θα την έχουμε σήμερα στα χέρια μας».

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Blue Horizon: Νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες για τη δολοφονία του Αντώνη

Keywords
Τυχαία Θέματα