Δίκη Τσιτάν: Νέες αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία εντός Φυλακών

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου κατέθεσε σήμερα βασικός μάρτυρας κατηγορίας στον φόνο του Τανσού Τσιτάν που διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2022 στις Κεντρικές Φυλακές. Υπενθυμίζεται πως χθες ο εν λόγω μάρτυρας έκανε αναφορές για «μαφία» των Κεντρικών Φυλακών, με δομή και Αρχηγό στην Πτέρυγα 1.

Η σημερινή διαδικασία

Η διαδικασία ενώπιον Κακουργιοδικείου πραγματοποιείται παρουσία διερμηνέα ενώ παράλληλα υπάρχει και βιντεοκλήση με τον βασικό κατηγορούμενο ο οποίος δεν θέλει να έχει

οπτική επαφή με τους άλλους μάρτυρες. Κατά την εξέταση του μάρτυρα περιγράφηκαν ενδελεχώς τα ειδεχθή βασανιστήρια που δέχθηκε ο Τανσού Τσιτάν προτού ξεψυχήσει στο κελί. Μεταξύ άλλων έγιναν αναφορές για επανειλημμένα κτυπήματα στο κεφάλι αλλά και για βασανιστήρια με τη χρήση καλωδίων. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε ενώπιον Δικαστηρίου ο μάρτυρας, ο βασικός κατηγορούμενος ζητούσε επανειλημμένα κωδικούς κινητού από τον Τανσού αφού ισχυριζόταν ότι διατηρούσε δεσμούς με τη σύζυγό του. Ο μάρτυρας είπε ενώπιον Δικαστηρίου ότι «στην Τουρκία οι Κούρδοι σε τέτοιες περιπτώσεις μπαίνουν σε σκέψεις να σκοτώσουν  και συνήθως το κάνουν».

Ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος απείλησε επανειλημμένα τον Τανσού ότι θα τον κτυπήσει στο κεφάλι. Είπε ακόμη ότι κάποια πράγματα απ’ αυτά που κατέθεσε σήμερα ενόρκως στο Δικαστήριο, τα λέει για πρώτη φορά προκειμένου «να αναπαυτεί η ψυχή» του Τανσού. Περιέγραψε τις στιγμές που προηγήθηκαν των βασανιστηρίων καθώς και την «ιεροτελεστία» που ακολουθούσε ο κατηγορούμενος μέχρι να του ομολογήσει τους κωδικούς του κινητού ο Τανσού. Του είχε δώσει διορία να του αποκαλύψει τους κωδικούς αλλιώς όπως του είπε θα έβαζε τα μαύρα ρούχα και όχι τα λευκά.

Ήθελε να του φορτώσει τον φόνο

Ο κατηγορούμενος αφού πρώτα απείλησε τον μάρτυρα φέρεται να προσπάθησε να του φορτώσει και τον φόνο του Τανσούν. «Τον είδε με τσιγάρο στο στόμα και άρχισε να μου φωνάζει ότι εγώ το έκανα. Μου είπε ότι εγώ είμαι η αιτία που ήρθαν οι βαριάνοι και είδαν τραυματισμένο τον Τσιτάν με μώλωπες. Επειδή δεν μου είχε εμπιστοσύνη με έβαλε να κτυπήσω τον Τανσού. Εγώ αρνήθηκα γιατί τον θεωρούσα αδελφό μου». Στη συνέχεια ο μάρτυρας περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος υπό την απειλή λεπίδας τον κράτησε από τον λαιμό και τον ανάγκασε να κτυπήσει κι αυτός τον Τσιτάν. «Φοβήθηκα πάρα πολύ για να μην με σκοτώσει… για να σώσω τη ζωή μου τον κτύπησα στην αριστερή πλευρά και στο πόδι μια δυο φορές… μου είπε αν δεν τον κτυπήσω θα με σκοτώσει και θα πει ότι εγώ σκότωσα τον Τανσούν…».

Σε άλλο σημείο της μαρτυρίας του εξιστόρησε πως κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στα Δικαστήρια και ενώ η διαδικασία βρισκόταν στο στάδιο των προσωποκρατήσεων, ο κατηγορούμενος του είπε πως ένας άλλος συγκατηγορούμενός τους «τα είχε πει όλα». Σε εκείνο το σημείο ο μάρτυρας περιέγραψε ότι ο νυν κατηγορούμενος μέσα από κρατητήρια και με τη βοήθεια άλλου Άραβα κρατούμενου τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενο που θεώρησε ότι μαρτύρησε πράγματα και του είπε να αλλάξει την κατάθεσή του. Εις αντάλλαγμα αυτών μάλιστα του έταξε αρκετές χιλιάδες και προστασία.

«Είναι πολύ επικίνδυνος»

Ο μάρτυρας είπε πως ο κατηγορούμενος «είναι πολύ επικίνδυνος» και ότι είναι ικανός για όλα. Απευθυνόμενος στο Δικαστήριο ο μάρτυρας ζήτησε παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. «Εσείς εντιμότατοι με όλο τον σεβασμό… έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη σας, αυτά είναι τα τελευταία μου λόγια…», είπε ο μάρτυρας κατά την ολοκλήρωση της βασικής του εξέτασης.

Διαβάστε ακόμη

Κεντρικές Φυλακές: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον φόνο του Τσιτάν (vid)
Keywords
Τυχαία Θέματα